Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Παράπονα Τσαβούσογλου για «οπλισμένα νησιά» και «απροθυμία της Ελλάδας να συζητήσει»

Παράπονα Τσαβούσογλου για «οπλισμένα νησιά» και «απροθυμία της Ελλάδας να συζητήσει»

0
Εκνευρισμός Τσαβούσογλου: «Εξαφάνισαν» την Τουρκία από χάρτη - NEMESIS HD
Photo by Mevlüt Çavuşoğlu (twitter)

Επιμένει να θέλει να βρεί δήθεν ειρηνική λύση ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του περί ξεκάθαρης αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

Συνεχίζουμε να ακολουθούμε την πολιτική μας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την αρχή της ισότητας. Στο Αιγαίο θέλουμε τα προβλήματα να αντιμετωπίζονται ολιστικά και να επιλυθούν συνολικά, μόνιμα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν έχει την πολιτικη βούληση να λύσει τα προβλήματα, δεν εγκαταλείπει τις συνήθειές της” είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εξηγούμε στους συνομιλητές μας, ιδιαίτερα στον ΟΗΕ, ότι τα νησιά που βρίσκονται κοντά στις ακτές μας, τα οποία σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες πρέπει να είναι σε μη στρατιωτικό καθεστώς, είναι οπλισμένα. Θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας για την ασφάλεια της χώρας μας

«Έλληνες και Ελληνοκύπριοι επιχείρησαν να στείλουν εννέα φορές πλοία στην υφαλοκρηπίδα μας αλλά τους αποτρέψαμε» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, μάλλον δεν ξέρει τι ζητάει απο την Ελλάδα, καθώς την μία θέλει ειρήνη την επόμενη απειλεί με πόλεμο και αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Μάλλον στην Άγκυρα δεν είναι τόσο σίγουροι για το αποτέλεσμα ενος πολέμου με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Πείτε μας την δική σας γνώμη στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Για προδοσία συνελήφθη Ρώσος επιστήμονας που ασχολείται με τους υπερηχητικούς Zircon (nemesishd.gr)

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ