Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

“Παραιτήσου και πήγαινε στους Έλληνες” – Bahceli κατά Akinci

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akınci να παραιτηθεί για τα σχόλιά του σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα The Guardian που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Είναι ζωτική ευθύνη προς τον τουρκοκυπρικό λαό η άμεση παραίτησή του από το αξίωμα», είπε ο Bahceli σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο.

“Ο Akıncı και οι υποστηρικτές του δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Κύπρος είναι Τουρκική και θα παραμείνει Τουρκική”. Είπε επίσης πως θα ήταν καλύτερα ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος να μετακομίσει στην ελληνική πλευρά εάν συνεχίσει να ενοχλεί.

Ο Akıncı είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι η Κύπρος αντιμετωπίζει μόνιμη διχοτόμηση των ελληνικών και τουρκικών κοινοτήτων του, εκτός αν επετεύχθη σύντομα συμφωνία με μια «δίκαιη» ομοσπονδιακή λύση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα