Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

“Να μη δοκιμάσει κανένας τη δύναμή μας” – Τούρκος ΥΠΑΜ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επιμένει στην ρητορική εναντίον της Ελλάδας η Άγκυρα, με τον Χουλουσί Ακάρ να ανεβάζει άλλη μια φορά τους τόνους κάνοντας λόγο για «παράνομη στρατιωτικοποίηση» 16 ελληνικών νησιών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hurriyet, ο Τούρκος υπουργός άμυνας ισχυρίστηκε πως ο «τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι δυσκολεύει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο».

«Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει συνθήκες» είπε ο Τούρκος υπουργός, και συνέχισε:

«Παράλληλα, με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο, ισχυρίζεται πως ο εναέριος χώρος της είναι 10 μίλια ενώ τα χωριά της ύδατα φθάνουν τα έξι μίλια».

Ο Ακάρ μας έκανε και σε… υποδείξεις, λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει.

«Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς» είπε ο Τούρκος υπουργός, επαναλαμβάνοντας μια δήλωση που έχει ακουστεί αρκετές φορές από Τούρκους αξιωματούχους.

«Στην Κύπρο είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματά μας όπως και των Τουρκοκύπριων αδελφών μας. Κανένας να μη δοκιμάσει την ισχύ και τη δύναμή μας».

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα