Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΜΑΛΙ: Η Γαλλία αποχωρεί απο την επιχείρηση στο Σαχέλ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα αρχίσουν να κλείνουν τις βάσεις τους στο βόρειο Μάλι μέχρι το τέλος του έτους και σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία το 2022.

Αυτό ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν μετά από συνάντηση με τους ηγέτες του Μάλι, της Μπουρκίνα Φάσο, της Μαυριτανίας, του Νίγηρα και του Τσαντ.

“Λόγω της εξάπλωσης της απειλής στο νότο, αυτή η αναδιαμόρφωση θα ξεκινήσει με μείωση της στρατιωτικής παρουσίας μας στο βόρειο τμήμα της περιοχής”, πρόσθεσε ο Μακρόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες στην περιοχή του Σαχέλ θα ξεκινήσει η ανασύσταση των γαλλικών στρατευμάτων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Υπενθυμίζεται, οτι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση «Μπαρχάν» στο Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο, τη Μαυριτανία, τον Νίγηρα και το Τσαντ. Ο κύριος στόχος είναι η καταπολέμηση των ριζοσπαστικών Ισλαμιστών σε αυτές τις χώρες.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα