Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Παλαιστίνια κατηγορεί ευθέως την Χαμάς ότι κλέβει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα και απειλεί με όπλα + Βίντεο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη θάρρους, μια κάτοικος της Γάζας πήγε κόντρα στους ισχυρισμούς του Al-Jazeera, ενός φιλικού προς την Χαμάς καναλιού του Κατάρ, για να εκφράσει τα παράπονά της κατά της Χαμάς, της de facto κυβερνητικής αρχής στη Λωρίδα της Γάζας. Σε αντίθεση με την αφήγηση της Χαμάς, η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το πρόβλημα της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα δεν οφείλεται στην έλλειψη διεθνούς υποστήριξης αλλά στην κατάχρηση των πόρων από τη Χαμάς.

Σύμφωνα με την απάντηση της γυναίκας στον δημοσιογράφο του Al-Jazeera, σημαντική βοήθεια εισέρχεται στη Γάζα, αλλά δεν φτάνει στους μόνους δικαιούχους της- τον λαό της Γάζας καθώς όπως είπε η οργάνωση κλέβει αυτούς τους πόρους για τους σκοπούς της, συμπεριλαμβανομένων των υπόγειων δικτύων τούνελ που θέλει να συντηρεί. Οι δηλώσεις της αμφισβήτησαν ευθέως τις παρατηρήσεις του δημοσιογράφου που προσπάθησε να την διορθώσει λέγοντας ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός βοήθειας φτάνει στη Γάζα και κατανέμεται σωστά από την Χαμάς.

Η συνέντευξη πήρε μια πιο δραματική τροπή όταν η κάτοικος της Γάζας, απαντώντας στον υπαινιγμό του δημοσιογράφου για δίκαιη διανομή της βοήθειας, έφτασε στο σημείο να μιλήσει ανοιχτά ότι η Χαμάς πυροβολά όποιον θέλει και κάνει ότι θέλει.

Αυτή η σπάνια στιγμή δημόσιας κριτικής σε ένα σημαντικό Αραβικό μέσο ενημέρωσης τονίζει την πίεση που δέχεται ο πλυθησμός της Γάζας από την τρομοκρατία της Χαμάς αλλά και των Ισραηλινών επιθέσεων που προκάλεσε αυτή η τρομοκρατική οργάνωση με την επίθεση της στις 7 Οκτωβρίου που είχε ως στόχο να διαταράξει την συμφιλίωση των Αραβικών χωρών με το Ισραήλ.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα