Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

“ΟΣΟ ΜΑΣ ΓΑΜ… Η ΑΜΕΡΙΚΗ” – Απίστευτη δήλωση συμβούλου του Ερντογάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια αυθόρμητη μάλλον δήλωση, που “έβαλε φωτιά” στα τουρκικά social media, προχώρησε σύμβουλος του Ερντογάν στον αέρα εκπομπής του CNN Turk.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, Μεσούτ Τζασίν, μιλώντας για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των F-35, ισχυρίστηκε ότι αυτό έδωσε ώθηση στην Τουρκία να φτιάξει ακόμη και τον δικό της εγχώριο κινητήρα.

Στην προσπάθειά του να περιγράψει τη στάση της Αμερικής απέναντι στην Τουρκία, ο προεδρικός σύμβουλος, χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα, χρησιμοποίησε μια λέξη “άστοχη” μάλλον για τηλεοπτική εκπομπή που έκανε τα social media και τα μέση ενημέρωσης στην Τουρκία να κάνουν λόγο για “τηλεοπτικό σκάνδαλο”.

Συγκεκριμένα, ο Τζασίν είπε “όσο μας γαμ..ει η Αμερική σοκάροντας τόσο το πλατό της εκπομπής όσο και το τηλεοπτικό κοινό.

Φιλοκυβερνητικά μέσα της χώρας έσπευσαν να “μαζέψουν τα ασυμμάζευτα” λέγοντας πως ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου δεν είπε “όσο μας γαμ…ει η Αμερική”, αλλά “όσο μας κουνιέται η Αμερική”, αλλάζοντας τη λέξη που χρησιμοποίησε με μια ηχητικά παρόμοια στην τουρκική γλώσσα.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα κυβερνητικά μέσα μάλλον δεν έπεισαν, καθώς το κοινό μπορεί να αντιληφθεί και τι άκουσε και ότι αυτό που άκουσε ταίριαζε καλύτερα στην πρόταση από τη λέξη “κουνιέται”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μεσούτ Χακί Τζασίν κάνει προκλητικές δηλώσεις στον τηλεοπτικό αέρα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Τζασίν, σε ένα τηλεοπτικό παραλήρημα, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων απειλών ότι θα πυροβολήσει ο ίδιος Έλληνα πιλότο στο “Δόξα Πατρί” και το τουρκικό έθνος θα σκίσει το συκώτι της Γαλλίας.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα