Connect with us

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πως η Τουρκία έπεσε σε παγίδα

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Πως η Τουρκία έπεσε σε παγίδα - NEMESISHD.GR

Απο το 1974 στην Κύπρο, η Τουρκική μπότα μολύνει τα χώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα αντι να σιωπάσει μπροστά στις θηριωδίες που διέπραξαν κατα την εισβολή οι δυνάμεις του, προκαλεί συνεχώς την Ελλάδα αλλα και την Κύπρο.

Σίγουροι, για την προστασία τους απο την μαμα Τουρκία οπως την αποκαλούν ο Ερντογάν και ο Τατάρ ειναι ελεύθεροι να ξεστομίζουν απειλές και να προσπαθούν να εκβιάσουν την “μικρή και αδύναμη” για αυτούς, Κυπριακή Δημοκρατία με δήθεν τετελεσμένα συνεχώς.

Η Ελλάδα το 1974 επίσημα απέφυγε να εμπλακεί σε πλήρης κλίμακα πόλεμο για την Κύπρο την ώρα που υπεράριθμες Τουρκικές δυνάμεις έσφαζαν γυναικόπαιδα και η ΕΛΔΥΚ με την Εθνική Φρουρά παλεύαν να τους απωθήσουν με πένιχρα μέσα.

Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να θέσει την Τουρκία και τα Κατεχόμενα προ των ευθηνών τους και να σταματήσει αυτη η χλιαρή στάση ως πρός το καθεστώς του νησιού την ώρα που οι ίδιοι οι Τούρκοι δηλώνουν οτι δεν θέλουν να συνεχίσουν οι συνομιλίες και παλεύουν να σπάσουν το νησί σε δύο κράτη ή ακομα και να ενώσουν τα κατεχόμενα σε αυτους.

Ποιές επιλογές εχουν απομείνει όμως στην Ελλάδα την ώρα που η Τουρκία δεν θέλει πια ειρηνική επίλυση της διαμάχης στο νησι;

Η Επιλογή ειναι μια και ειναι η σκληρότερη πριν τον πόλεμο.

Άμεση και πλήρη στρατικοποιήση της διαμάχης στην Κύπρο ακριβώς οπως έκανε το αδερφάκι της Τουρκιας το Αζερμπαιτζάν στην μάχη του Ναγκόρνο Καραμπάχ ή αλλιώς όπως το αποκαλούν οι Αρμένιοι Αρτσάχ.

Τα βήματα ειναι απλά, η Κύπρος θα πρέπει να ζητήσει επίσημα απο την Ελλάδα αεροπορική συνδρομή για την κάλυψη του εναέριου χώρου της Κύπρου με σκοπό την έναρξη αντι-τρομοκρατικών επιχειρήσεων στο έδαφος που βρίσκεται υπο-κατάληψη.

Το σχέδιο ειναι απλό και το ρίσκο για την Τουρκία τεράστιο.

  • Ελληνικά RAFALE & F16 Viper απογειώνονται μαζικά και προσεγγίζουν το νησί για την επιβολή NO-FLY-ZONE (δλδ Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων)
  • Η Κύπρος ενεργοποιηθεί το άρθρο 4 της Ευρωπαικής Ένωσης και δηλώνει οτι βρίσκεται σε εκτακτή ανάγκη ωστε να βρεθούν και πλοία της ΕΕ ( Γαλλίας κτλπα) αλλα και μαχητικά πάνω απο το νησί για να ενισχύσουν τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.
  • Με την επιβολή του NO FLY ZONE απο Ελλάδα και ίσως και απο Γαλλία η Τουρκια θα πρέπει να διαλέξει τι θα κάνει.

Οι επιλογές που έχει ειναι δύο και οι δύο συμφέρουν την Ελλάδα.

Η Πρώτη επιλογή της θα ήταν να προσπαθήσει να σπάσει το NO FLY ZONE με την απαρχαιωμένη αεροπορία της εναντίον ελληνικών οπλισμένων RAFALE & F16 VIPER ρισκάροντας να υποστεί τεράστια συντριπτική ήττα και να μείνει εντελώς απροστάτευτη αεροπορικός σε όλα της τα μέτωπα.

Η Δεύτερη επιλογή της θα είναι να επιδιώξει κάποια άμεση λύση πριν η Εθνική φρουρα εξαπολύσει κυνηγητό στο νησί εναντίον καθε Τουρκικής κατοχικής στρατιωτικής μονάδας αλλα και υποδομής διαφορετικά οι απώλειες που θα υποστεί ο κατοχικός στρατός θα οδηγήσουν στον άμεσο εκμηδενισμό του και πολύ πιθανό αυτο να έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και εσωτερική διάλυση της ίδιας της Τουρκίας.

Με λίγα λόγια η Τουρκία υποστηρίζοντας το Αζερμπαιτζάν στην μάχη για το Αρτσάχ εχει πυροβολήσει τα πόδια της και αν η Ελλάδα το χρησιμοποιήσει σωστά μετα τα εξοπλιστικά, ο τούρκος ποντικός που τρύπωσε παρέα με την “Αισέ” στην Κύπρο, θα πιαστεί στην φάκα.

Comments

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ

Διπλωματικό άνοιγμα και «επίθεση» της Τουρκίας στο Ισραήλ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Μαζί με την Ελλάδα σε οποιοδήποτε σενάριο και εξέλιξη» Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Μαζί με την Ελλάδα σε οποιοδήποτε σενάριο και εξέλιξη»

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Μαζί με την Ελλάδα σε οποιοδήποτε σενάριο και εξέλιξη»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός για τους νέους εξοπλισμούς Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός για τους νέους εξοπλισμούς

Τι δήλωσε ο Πρωθυπουργός για τους νέους εξοπλισμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ινδικό «τρολλάρισμα» σε Τουρκία μετά την επικοινωνία με Νίκο Δένδια Ινδικό «τρολλάρισμα» σε Τουρκία μετά την επικοινωνία με Νίκο Δένδια

Ινδικό «τρολλάρισμα» σε Τουρκία μετά την επικοινωνία με Νίκο Δένδια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Advertisement

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Connect
Translate »