Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ομιλία Νασράλα: Η Χεζμπολάχ ζητά να σταματήσει ο πόλεμος – Τι ανέφερε για ενδεχόμενη συμμετοχή της

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια νέα και μεγάλη ομιλία, ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, τόνισε σήμερα την κλιμακούμενη παγκόσμια πίεση κατά των ενεργειών του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Νασράλα υπογράμμισε τη σημασία των εκτεταμένων διεθνών διαδηλώσεων, μιλώντας μια κομβική αλλαγή στο δημόσιο αίσθημα γύρω από τη σύγκρουση και ξανά επιβεβαίωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτεθεί με όλες τις δυνάμεις ούτε να κηρύξει «πόλεμο» πλήρους κλίμακας τουλάχιστον ακόμα.

Νασράλα για διαμαρτυρίες

Ο Νασράλα ανέφερε μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες σε μεγάλες παγκόσμιες πόλεις – συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον, της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού κάτι που αντιλαμβάνεται όπως είπε ως δείκτες της αυξανόμενης διεθνούς αντίθεσης στη στρατιωτική αντεπίθεση του Ισραήλ.

Έκκληση για πίεση στις ΗΠΑ

Απευθύνοντας το μήνυμά του στη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα στα αραβικά και ισλαμικά κράτη, ο Νασράλα ζήτησε να ενταθεί η διπλωματική πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δηλώσεις του έγιναν εν μέσω της συνεχιζόμενης συνόδου κορυφής στο Ριάντ, στην οποία συμμετείχαν ηγέτες από 57 αραβικά και ισλαμικά έθνη. Ο Νασράλα εξέφρασε ελπίδες ότι αυτά τα Αραβικά και Ισλαμικά έθνη θα σφυρηλατήσουν μια ενιαία στάση απαιτώντας τον τερματισμό των ισραηλινών επιθέσεων και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα.

Παράλληλα, σε μια απευθείας δήλωση προς την ηγεσία των ΗΠΑ, ο Νασράλα συνέδεσε την περιφερειακή σταθερότητα με την παύση των ισραηλινών ενεργειών στη Γάζα. “Αυτός που διαχειρίζεται και αποφασίζει αυτή τη μάχη είναι η αμερικανική κυβέρνηση και όλη η πίεση πρέπει να κατευθύνεται προς τους Αμερικανούς” είπε ο Νασράλα.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την Χεζμπολάχ

Τονίζοντας την υποστήριξη προς τη Χαμάς, ιδιαίτερα από δυνάμεις στην Δυτική Όχθη και τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, ο Νασράλα επαίνεσε τις προσπάθειές τους να πλήξουν τις ισραηλινές δυνάμεις.

Αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες ενέργειες από ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν, κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τις ως μέρος μιας ευρύτερης αντίστασης κατά της ξένης κατοχής και της ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα.

Τόνισε ακόμα την ανάπτυξη επιθετικών drones και πυραύλων Burkan κατά του Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ ως σημαντική κλιμάκωση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων και δήλωσε πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ότι η Χεζμπολάχ θα δράσει ανάλογα με τις εξελίξεις στην Γάζα.

«Η πίεση πρέπει να διευρυνθεί», λέει. «Ο χρόνος είναι απαραίτητος για τα κινήματα της «αντίστασης» είπε συγκεκριμένα ο Νασράλα σε σημεία των δηλώσεων του.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα