Ενισχύεται σημαντικά το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς πέρα από τις Belharra φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να αγοραστούν δύο φρεγάτες τύπου Μ και μεγάλος αριθμός ναρκοθηρευτικών του ολλανδικού Ναυτικού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών και Επενδύσεων, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες η τακτική συνεδρίαση των διευθυντών εξοπλισμών του ΝΑΤΟ (CNAD), στην οποία συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, Αντιναύαρχος (ε.α.) Αριστείδης Αλεξόπουλος.
Στο περιθώριο της σύσκεψης υπογράφηκε μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ και του Ολλανδού ομολόγου του, Αντιναυάρχου Arie Jan de Waard, δήλωση προθέσεων (Letter of Intent) για πιθανή πρόσκτηση από το ΠΝ δύο φρεγατών τύπου Μ και έξι ναρκοθηρευτικών.
Στη συνέχεια, στις 28 Οκτωβρίου, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ συμμετείχε στην Άτυπη Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας.

