Ολλανδικά F-35 μετασταθμεύουν στη Βουλγαρία

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας αναφέρει ότι 2 μαχητικά αεροσκάφη F-35 είναι έτοιμα να αναπτυχθούν στη Βουλγαρία, ως πρόσθετη συμβολή δυνάμεις άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ ενάντια στη συγκέντρωση περίπου 100.000 στρατευμάτων του ρωσικού στρατού.

Τα δύο μαχητικά αεροσκάφη F-35 της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας της Ολλανδίας και το προσωπικό υποστήριξής τους θα αναπτυχθούν στη Βουλγαρία για να αρχίσουν να συμμετέχουν σε αποστολές της Δύναμης Απόκρισης του ΝΑΤΟ (NRF).

Το Υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας σημειώνει ότι περισσότερα στρατεύματα και ένα αμφίβιο μεταγωγικό πλοίο με το προσωπικό του είναι έτοιμα να σταλούν εάν χρειαστεί.

«Ως ΝΑΤΟ, δεν θα απαρνηθούμε την ικανότητά μας να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στρατευμάτων στο ανατολικό τμήμα της συμμαχίας», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου σε δήλωσή της σε απάντηση του ρωσικού αιτήματος αποχώρησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version