Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Οκτώ Έλληνες διπλωμάτες απέλασε η Ρωσία – Απάντηση ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οκτώ Έλληνες διπλωμάτες απέλασε η Ρωσία, κηρύττοντάς τους «personae non gratae» και δίνοντάς τους προθεσμία οκτώ ημερών για να αποχωρήσουν από τη χώρα.

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί «την πορεία αντιπαράθεσης των ελληνικών αρχών με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε ότι είχε επίσης διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Ελλάδας να χαρακτηρίσει ομάδα δικών τους διπλωματών ως «personae non gratae».

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απέλαση των διπλωματών.

«Εκφράζουμε την έντονη λύπη μας για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την κήρυξη οκτώ στελεχών της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα, καθώς και του Γενικού Προξενείου στη Μόσχα, ως personae non gratae.

Δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών για την απέλαση μελών του προσωπικού ελληνικής διπλωματικής και προξενικής αρχής στη Ρωσία, τα οποία, διακρινόμενα για τον επαγγελματισμό τους και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επιτελούσαν τα καθήκοντά τους σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συμβάσεων της Βιέννης για τις Διπλωματικές και Προξενικές Σχέσεις.

Η Ελλάδα τηρεί στάση αρχής, με γνώμονα το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Eξυπακούεται ότι η Πρεσβεία στη Μόσχα, καθώς και οι Προξενικές Αρχές στη Ρωσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια με όλα τα μέσα στη διάθεση τους προκειμένου να συνεχίσουν να επιτελούν την αποστολή τους υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες» ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Διαβάστε ακόμα: Ελληνικό Ενδιαφέρον για SPEAR 120 χλστ. επί οχημάτων OSHKOSH JLTV (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα