Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελληνικό Ενδιαφέρον για SPEAR 120 χλστ. επί οχημάτων OSHKOSH JLTV

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επίσημο Ελληνικό ενδιαφέρον για αυτοκινούμενους όλμους SPEAR 120 χλστ. επι του οχήματος OSHKOSH JLTV φαίνεται να υπάρχει απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού καθώς πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ELBIT και την OSHKOSH.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε:

«Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση επιτελών του ΓΕΣ με εκπροσώπους των εταιρειών ELBIT SYSTEMS και OSHKOSH DEFENCE, σχετικά με τα συστήματα αυτοκινούμενων όλμων SPEAR 120 χιλ. επί ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων OSHKOSH JLTV» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ενδιαφέρον για SPEAR 120 χλστ. επί οχημάτων OSHKOSH JLTV - NEMESIS HD
PHOTO Photo: Monica E. Del Coro (TDelCoro) VIA Tomás Del Coro (Flickr)

Το Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) είναι όχημα του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και σκοπεύει να αντικαταστήσει μερικώς τα Humvee.

Το SPEAR της Elbit Systems είναι ένα πλήρως αυτόνομο, τοποθετημένο σε οχήματα, σύστημα όλμων 120 mm. Το SPEAR παρέχει αποτελεσματική υποστήριξη πυρός συνδυάζοντας την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα της δύναμης πυρός σύμφωνα με την Elbit.

Δείτε σχετικά άρθρα για εξοπλισμούς

Διαβάστε ακόμα: Αναβάθμιση αντιαρματικών: Τα συστήματα που εξετάζει ο Στρατός Ξηράς

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα