Οι ΗΠΑ επιβάλλουν περισσότερες κυρώσεις στο Ιράν

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν περισσότερες κυρώσεις στο Ιράν την Παρασκευή σε αντίποινα για την επίθεση πυραύλων στις δυνάμεις των ΗΠΑ στο Ιράκ αυτή την εβδομάδα και δεσμεύθηκαν να σφίξουν περαιτέρω τις βίδες της οικονομίας του Ιράν εάν η Τεχεράνη συνεχίσει να ασχολείται με αυτό που περιγράφει ως τρομοκρατική ενέργεια.

Οι στόχοι των κυρώσεων ήταν οι τομείς του μεταποιητικού, εξορυκτικού και κλωστοϋφαντουργικού τομέα του Ιράν καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι του Ιράν, οι οποίοι δήλωσαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση στις 8 Ιανουαρίου στις στρατιωτικές βάσεις που στεγάζουν στρατεύματα των ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούχιν σε εμφάνιση στο Λευκό Οίκο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης σηματοδοτήθηκαν από το γεγονός ότι ο πρόεδρος Donald Trump αποσύρθηκε μονομερώς το 2018 από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν που έπληξε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα και άρχισε να επαναφέρει τις κυρώσεις που χαλάρωσαν υπό τη συμφωνία.

Ο φόβος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν προωθούν τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα μετά τον βομβαρδισμό των ΗΠΑ που σκότωσε τον Ιρανό διοικητή Qassem Soleimani και υποκίνησε την επίθεση του Ιράν στις βάσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Παρόλο που οι δύο πλευρές φαίνεται ότι έχουν κάνει ένα βήμα πίσω από το ενδεχόμενο της ένοπλης σύγκρουσης, ο Τράμπ δεσμεύθηκε την Τετάρτη να επιβάλει τις πρόσθετες κυρώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=MGKN3peV8-k

Πρόσφατα

Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο: «Εξουθενώνουμε του Ρώσους σε ολόκληρη τη γραμμή»

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξέδωσε...

Απόφαση ΥΠΑΜ Ρουμανίας: Πρόταση για προμήθεια 48 F-35 σε δύο φάσεις

Η Ρουμανία ξεκινά άμεσα τις κινήσεις για την ενίσχυση...

Σερβία: «Να αναλάβει το ΝΑΤΟ» – Έκκληση Βούτσιτς για Κόσοβο

Μετά από σοβαρή κλιμάκωση των εντάσεων στο Κόσοβο, ο...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ