Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ” Τρόμαξαν οι Τούρκοι απο το φόρουμ “ΦΙΛΙΑ”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

“Δεν είναι δυνατόν για οποιοδήποτε φόρουμ, που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, τη χώρα κλειδί στην περιοχή, και τους Τουρκοκυπρίους, να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό και επιτυχημένο μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας όσον αφορά τις προκλήσεις στην περιοχή.” δήλωσε το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας σε επίσημη ανακοίνωση του σχετικά με το Φόρουμ “Φιλία”.

Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες εναντίον της Τουρκίας που εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο τέλος αυτού του φόρουμ, το οποίο υποτίθεται ότι «δεν σκάβει τον λάκκο κανενός», αποδεικνύουν ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι στην πραγματικότητα μια προσπάθεια σχηματισμού συμμαχίας που χτίστηκε πάνω στην εχθρότητα απέναντι στην Τουρκία, παρά «φιλία» όπως αναφέρεται.” συνεχίζει το τουρκικό υπουργείο.

Εκείνοι που προκάλεσαν αποσταθεροποίηση στη Λιβύη αγκαλιάζοντας πραξικοπηματίες για χάρη των μαξιμαλιστικών αξιώσεών τους και της περιωρισμένης ατζέντας τους, που προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν τρομοκρατικό διάδρομο που μπορεί δυνητικά να χωρίσει τη Συρία και το Ιράκ, και που έχουν παραμείνει σιωπηλοί για χρόνια σχετικά με την κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν δεν πρέπει να υπερβούν τα όριά τους και να επικρίνουν τις ανθρωπιστικές και δίκαιες πολιτικές της Τουρκίας στην περιοχή.

Αυτή η στάση που επιδεικνύεται απέναντι στην Τουρκία είναι εχθρική, ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσπάθειες για ειλικρινή και χωρίς αποκλεισμούς συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο διεξάγονται μέσω της πρότασης της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη. Υπονομεύει επίσης τις προσπάθειες της ΕΕ στο πλαίσιο της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Οι προσπάθειες του Ελληνικού/Ελληνοκυπριακού διδύμου να αποτρέψει την ΕΕ από τη δημιουργία θετικής ατζέντας με το υποψήφιο προς ένταξη κράτος της Τουρκίας και να διεξάγει την πολιτική του στηριζόμενο σε άλλους, απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Καλούμε αυτό το δίδυμο να ενεργήσει με κοινή λογική και καλούμε τις άλλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτό το φόρουμ να μην πέσουν θύματα των σκευωριών άλλων.” καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα