Ο Μπάιντεν έθεσε χρονικό περιθώριο στο Νετανιάχου για αποκλιμάκωση στη Γάζα

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέτεινε τις πιέσεις του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για να τερματιστούν οι συγκρούσεις με τη Χαμάς.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου «ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα στο δρόμο προς την κατάπαυση του πυρός»

Η δήλωση αυτη οτι περιμένει αποκλιμάκωση σήμερα ήταν ένα μήνυμα ότι ο Μπάιντεν εξέφρασε την ανυσηχία του για την κλιμακούμενη βία στο Νετανιάχου καθώς ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βρεθεί μπλεγμένος απο ότι φαίνεται στην κατάσταση με τη Γάζα.

Προηγουμένως, αξιωματούχοι της Αμερικανικής κυβέρνησης ανέφεραν ότι στόχος τους ήταν να διατηρήσουν την πίεση στο Ισραήλ περιορισμένη σε ιδιωτικές συνομιλίες.

Αλλά αυτό φάνηκε να αλλάζει όταν ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε δημοσίως ότι ο Μπάιντεν είχε θέσει μια σύντομη προθεσμία για την αποκλιμάκωση της βίας.

Ο Νετανιάχου όμως δήλωσε μια ημέρα νωρίτερα ότι οι επιθέσεις στη Χαμάς θα «συνεχιστούν για όσο χρειαστεί για να αποκατασταθεί η ηρεμία στους πολίτες του Ισραήλ» και αυτό δεν φαίνεται να θέλει να το αλλάξει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Share