“Η Ελλάδα διέπραξε εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας” – Αισχρή δήλωση Τουρκικού ΥΠΕΞ

“Η Ελλάδα διέπραξε εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας” – Αισχρή δήλωση Τουρκικού ΥΠΕΞ

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αντι τουλάχιστον να σιωπάσει για την γενοκτονία που διέπραξαν εναντίον των Ελλήνων, δημοσίευσε και μια αισχρή δήλωση:

“Ο Απελευθερωτικός Αγώνας κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εποφθαλμιούσαν την πατρίδα μας στις 19 Μαΐου 1919, υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, όχι μόνο οδήγησε σε νίκη σταθερότητας και ελευθερίας που οδήγησε στην ίδρυση της Δημοκρατίας μας, αλλά τερμάτισε και τις φρικαλεότητες της εισβάλλουσας δύναμης και των συμμοριών που υπό την καθοδήγησή της διέπραξαν απάνθρωπα εγκλήματα στην Ανατολία, και ήταν έμπνευση για τα καταπιεσμένα έθνη που επιθυμούσαν την ανεξαρτησία τους.

Ως εκ τούτου, ενώ η Ελλάδα, η οποία επιχείρησε να εισβάλει στην Ανατολία ως πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής, δεν πρέπει να ξεχνά τις φρικαλεότητες διέπραξε σε αυτά τα εδάφη, απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις αβάσιμες και παραληρητικές δηλώσεις της Βουλής των Ελλήνων και των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919, με στόχο τη διαστρέβλωση της ιστορίας στο σύνολό της.

Ομοίως, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντιτουρκικών λόμπι να εξαπατήσουν τρίτες χώρες εγείροντας στρεβλωμένες αξιώσεις εκτός Ελλάδας που δεν έχουν ιστορική βάση.

Είναι απίστευτο να υπονοείται ότι η Ελλάδα, η οποία έχει ιστορικά αρχεία για τα εγκλήματά της κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν εισβάλλοντας στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919 με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ξεκινώντας σφαγές στην Ανατολία, είναι στην πραγματικότητα θύμα.

Αντιμέτωποι με τη φρικτή διάσταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής, οι Σύμμαχοι έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με την σύσταση Επιτροπής Ερευνών, σε έκθεση της οποίας αποκαλύπτεται ότι αυτή η εισβολή, η οποία ήταν μία θηριωδία, μετατράπηκε σε μία επαίσχυντη εισβολή.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία, να θυμηθεί τις ελληνικές φρικαλεότητες που αντικατοπτρίζονται στις εκθέσεις της Επιτροπής Ερευνών και να αποδεχτούν τα ιστορικά γεγονότα, όπως καταγράφονται στο 59ο άρθρο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης και είναι αντίθετα στις πρακτικές του πολέμου.

Μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, υπάρχουν σημαντικά μαθήματα που πρέπει να πάρει η σημερινή ελληνική ηγεσία, όπως το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα για ανεξαρτησία στις 19 Μαΐου 1919, για Βραβειο Νόμπελ Ειρήνης. Υπενθυμίζουμε ότι θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας ειδικά, αν σταματήσει την ανεύθυνη πολιτική αντίληψη που την οδηγεί να διαβάζει την ιστορία ανάποδα.

Αντί να προσπαθει να διαστρεβλώνει τα γεγονότα, καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, την σταθερότητα και για ένα ευήμερο μέλλον, στη βάση της συνεργασίας”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »