Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Ο Μενέντεζ υπέγραψε για τα Ελληνικά F-35 και έστειλε μήνυμα αποτροπής σε Τουρκία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια νέα αποκάλυψη πολύ θετική για το αεροπορικό μέλλον της πατρίδας μας προχώρησε ο Μπομπ Μενέντεζ, Πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ τόσο γύρω από τα Ελληνικά F-35 όσο και για την αμερικανική παρουσία ως μέσο αποτροπής μιας Τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Μενέντεζ δήλωσε κατά την διάρκεια του Delphi Economic Forum:

«Είμαι χαρούμενος που πριν από δύο ημέρες υπέγραψα για τα F35 της Ελληνικής Δημοκρατίας και το έκανα όχι επειδή είμαι απλά οπαδός του ελληνικού λαού. Το έκανα επειδή αυτή είναι μια χώρα που μοιράζεται τις αξίες μας, που είναι ευθυγραμμισμένη μαζί μας σε πράγματα που είναι σημαντικά στον κόσμο όπως η δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα, κράτος δικαίου, μια χώρα που δεν είναι εχθρική με τους γείτονές της.

Όταν με μια χώρα έχουμε κοινές αξίες και υπάρχει επίσης ένα στρατηγικό συμφέρον, δεν έχω πρόβλημα να δώσω το πράσινο φως ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων που έχει δικαιοδοσία επί του θέματος. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπογράψω υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά όταν μια χώρα κάνει ακριβώς τα αντίθετα από αυτό, τότε ναι, έχω πρόβλημα να συμφωνήσω σε μια τέτοιου είδους πώληση», είπε ο Μενέντεζ για τα F-35.

Ο Μενέντεζ υπέγραψε για τα ΕΛληνικά F-35 και έστειλε μήνυμα αποτροπής σε Τουρκία
Photo by April Brady/Project on Middle East Democracy

Ακόμα, ο Μενέντεζ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα για ενδεχόμενη στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης κατά της Ελλάδας λέγοντας:

   «Λοιπόν, περιμένετε ένα λεπτό, θέλετε να χτυπήσετε μια χώρα που έχει αμερικανική παρουσία στον κόλπο της Σούδας; Θέλετε να χτυπήσετε μια χώρα που έχει τέτοια αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Πιστεύεις πραγματικά ότι είναι έξυπνο; Δεν νομίζω ότι είναι έξυπνο να κάνεις κάτι από αυτά. Γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος, η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει τελικά την Τουρκία» είπε ο Μενέντεζ.

Με πληροφορίες από ERTNEWS

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα