Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έπεσαν υπογραφές για την Διακήρυξη Αμυντικής Συνεργασίας της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψε τη Δήλωση Ενιαίου Οράματος – Joint Vision (Joint Vision Statement (JVS)) με τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ben Wallace, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία περιελάμβανε παρέλαση του Βρετανικού Αγήματος Τιμής στο Λονδίνο και επίσκεψη στο αντιτορπιλικό HMS Diamond του Βασιλικού Ναυτικού στη Ναυτική Βάση του Πόρτσμουθ.

Η Διακύρηξη Αμυντικής Συνεργασίας (Δήλωση  Ενιαίου Οράματος – Joint Vision Statement (JVS)) υπογραμμίζει την κοινή αποφασιστικότητα να εργαστούμε από κοινού για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας μας έναντι όλων των απειλών και προκλήσεων για την ασφάλεια στον ευρωατλαντικό χώρο. Για την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας, θα συμφωνείται κάθε χρόνο ένα ετήσιο πλάνο δράσεων που θα περιγράφει τις προτεραιότητες της αμυντικής συνεργασίας μας.

ΥΕΘΑ: «Δεν είναι εποχή να μιλάς εναντίον της Τουρκίας στο NATO»
Photo by mod.mil.gr

Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε:

Η Ελλάδα είναι μακροχρόνιος σύμμαχος και αμυντικός μας εταίρος στο ΝΑΤΟ και χαίρομαι που καλωσορίζω τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Αυτή η νέα κοινή συμφωνία άμυνας και ασφάλειας θα προωθήσει μια μεγαλύτερη συνολική συνεργασία Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας και μέσω της αμυντικής συνεργασίας, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις κοινές απειλές και προκλήσεις για την ασφάλεια στην Ευρω-Ατλαντική περιοχή.

Για την αντιμετώπιση νέων απειλών και προκλήσεων, η Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν νέες ευκαιρίες για συνεργασία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας και της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας και της βελτίωσης των δυνατοτήτων που παρέχονται στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας όπως το Συμμαχικό Σώμα Ταχείας Αντίδρασης.

Βασιζόμενοι σε μια επιτυχημένη ιστορία συνεργασίας, τα έθνη μας θα συνεργαστούν επίσης για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για μελλοντικές ανάγκες στρατιωτικού εξοπλισμού, μεγιστοποιώντας τη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων και μειώνοντας το κόστος απόκτησης όπλων και της υποστήριξης τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ

Παρά την απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ, όλο...

Διαβάστε ακόμα