Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ αντέδρασε σε «Ισραηλινά χτυπήματα κατά της Ερυθράς Ημισελήνου» – Νέα ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας για τις απώλειες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγεσούς δήλωσε την Τρίτη ότι καταδικάζει έντονα τα ισραηλινά χτυπήματα στα κεντρικά γραφεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα, χαρακτηρίζοντάς τα «ασυνείδητα». Παράλληλα είχαμε νέες πληροφορίες και για τον συνολικό αριθμό απωλειών στην Γάζα από το Υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ είπε ότι η υγεία δεν πρέπει ποτέ να είναι στόχος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι της Γάζας αντιμετωπίζουν μια «τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή». Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος (PRCS) είπε ότι το Ισραήλ έπληξε δύο φορές τα κεντρικά γραφεία της στη Χαν Γιουνίς, με αποτέλεσμα «πέντε απώλειες και τρεις τραυματισμούς» μεταξύ των εκτοπισμένων ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο εκεί και σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

«Αποδοκιμάζω τα χτυπήματα στο νοσοκομείο Αλ-Αμάλ που διοικείται από τη PRCS», είπε ο Γκεμπρεγέσους στο X. Επανέλαβε την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός, παράλληλα με την επείγουσα ανάγκη να δοθούν τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και νερό σε πολίτες της Γάζας που «αναγκάζονται να ζουν σε ανεκδιήγητες συνθήκες πείνας, εξάπλωσης ασθενειών και έλλειψης υγιεινής».

Είπε ότι το προσωπικό του ΠΟΥ και οι συνάδελφοί του από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ ανέλαβαν μια αποστολή στις εγκαταστάσεις την Τρίτη, «όπου είδαν εκτεταμένες ζημιές και εκτοπισμό αμάχων» ως αποτέλεσμα των Ισραηλινών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από την Χαμάς, υπάρχουν τουλάχιστον 22.185 άνθρωποι νεκροί, κυρίως γυναίκες και παιδιά από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με αναλυτές και δηλώσεις αξιωματούχων μεγάλος αριθμός των θυμάτων ήρθε ως αποτέλεσμα των ισραηλινών τακτικών και τους βομβαρδισμούς μεγάλης κλίμακας, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αφήσει δυστυχώς ολόκληρες περιοχές κατεστραμμένες και ακατοίκητες αλλά και της χρήσης του ανθρώπινου πληθυσμού ως ασπίδα από την Χαμάς στην Γάζα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα