Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ: Ισλαμιστές εκπαιδεύονται για Λιβύη

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ: Ισλαμιστές εκπαιδεύονται για Λιβύη

Ο ιδρυτής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντουλ Ραχμάν, δήλωσε ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για την αποστολή περισσότερων Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη.

Σε δηλώσεις του στο Al-Ain News την Τρίτη, ο Ράμι Αμπντουλ Ραχμάν διευκρίνισε ότι η Τουρκία εξοπλίζει και εκπαιδεύει νέες παρτίδες Σύριων μισθοφόρων στις περιοχές κοντά στη Συρία για να τις μεταφέρει στη Λιβύη.

Τόνισε ότι οι νέες παρτίδες των μισθοφόρων ετοιμάζονται να μεταφερθούν στη Λιβύη ώστε να επιστρέψουν από την Τρίπολη μερικοί από τους μισθοφόρους που έχουν εξεγερθεί μετά τη μείωση των μισθών τους και τις συνεχείς ακυρώσεις της επιστροφής τους.

Ο Αμπντουλάχ Ραχμάν σημείωσε ότι έγιναν αντικαταστάσεις και τις τελευταίες ημέρες, δηλαδή στάλθηκαν νέοι μισθοφόροι ως αντάλλαγμα για άλλους επέστρεψαν. Ανέφερε ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τη μυστικότητα των ενεργειών της στη Λιβύη, ιδίως όσον αφορά τη μεταφορά και την επιστροφή μισθοφόρων και σημείωσε ότι η Άγκυρα περιμένει τώρα το αποτέλεσμα του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF).

Ο Ραχμάν προειδοποίησε για τους τρομοκράτες μισθοφόρους του Ερντογάν στη Λιβύη, προειδοποιώντας απόπειρες δεκάδων τρομοκρατώνότι πολλοί από αυτούς έχουν κάνει απόπειρες να φύγουν στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας.

«Δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν στη Συρία αλλά δεν τους δίνει και τους μισθούς τους, με τις συνεχείς αναβολές, τους ωθεί να χτυπήσουν τις πόρτες της Ευρώπης», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »