Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

ΝΖΖ: Το Ισραήλ προσπάθησε να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Πακιστάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων NZZ που αναδημοσιεύει η Jerusalem Post έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη την Κυριακή καθώς ανέφερε οτι το Ισραήλ προσπάθησε πολλές φορές να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα του Πακιστάν.

Το άρθρο αναφέρεται σε βομβιστικές επίθεσεις που είχαν συμβεί σε Γερμανία και Ελβετία κατα την διάρκεια του 1980 εναντίον εταιρείων που βοηθούσαν την ανάπτυξη πυρηνικών του Πακιστάν.

«Η ιδέα ότι η Μοσάντ μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις και τις απειλές αναπτύχθηκε γρήγορα», σύμφωνα με το άρθρο που αναφέρει« Η μετατροπή του Πακιστάν σε ισλαμικό κράτος με ατομική βόμβα αποτελούσε σοβαρή απειλή για την ύπαρξη του Ισραήλ».

Το άρθρο αποκαλύπτει ότι εχει «ερευνηθεί εις βάθος» ότι γερμανικές και ελβετικές εταιρείες έχουν εμπλακεί και στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεραίνοντας οτι αυτο να υποδηλώνει οτι το Ισραήλ γνώριζε για την συνεργασία του Πακιστάν με αυτές τις εταιρείες το 1980.

Νέα, μη ανακαλυφθέντα προηγουμένως έγγραφα από αρχεία στη Βέρνη και την Ουάσιγκτον ρίχνουν φώς στην υπόθεση καθώς ο Adrian Hänni, ο οποίος τα εξέτασε, δήλωσε στο Ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η Mossad ήταν σίγουρα μπλεγμένη στην υπόθεση, αλλά ότι παράλληλα δεν υπήρχε «στοιχείο» που να αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Mossad ήταν υπεύθυνη.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα