Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

"ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ" – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΡΗΝΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ δηλωσε:

“Ανησυχούμε για την κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο. Συμφωνήσαμε για την ανάγκη να υπάρξει αποκλιμάκωση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια πραγματική συνεργασία. Yπήρξαν ορισμένα γεγονότα τις τελευταίες ημέρες, είναι σε γνώση μας”.

“ο Υπουργός Εξωτερικών των HΠΑ λαμβάνει υπόψη την κατάσταση στη Μεσόγειο αλλά κυρίως σε σχέση με την κατάσταση στη Λιβύη”, ενώ ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι “η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο χειροτερεύει. Η Ελλάδα και η Κύπρος εκφράζουν παράπονα ότι υπάρχουν γεωτρήσεις πολύ κοντά στις ακτογραμμές τους”.

“Η επιχείρηση Ειρήνη δεν είναι εναντίον κάποιου συγκεκριμένου, δεν εστιάζεται σε κάποια συγκεκριμένη χώρας που παραβιάζειτο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Είμαστε απολύτως ουδέτεροι.

Χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας ουδέτερα, έχουν γίνει περισσότερους από 130 ελέγχους πλοίων!Δεν ανήκουν όλα αυτά τα πλοία στην Τουρκία

“Η αποστολή έχει κανόνες εμπλοκής. Και η αποστολή είναι μια αποστολή αφιερωμένη στη λήψη πληροφοριών σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες.

Κάθε φορά που συναντάμε ένα ύποπτο σκάφος ζητάμε πληροφορίες, εάν οι πληροφορίες φαίνονται ικανοποιητικές, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που κάνουμε. Μόνο σε περίπτωση που ένα πλοίο δεν απαντά, τότε μπορούμε να έχουμε άλλου είδους δράσης – μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο”

Ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορρέλ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα