Σε μια τολμηρή και αμφιλεγόμενη δήλωση, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξίσωσε τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και την κυβέρνησή του με διαβόητους δικτάτορες, χαρακτηρίζοντάς τους μοντέρνους Ναζί. Ο Ερντογάν ξεχωρίζοντας την Τουρκία από τα υπόλοιπα ισλαμικά έθνη για την ακλόνητη υποστήριξη στην Χαμάς, κατηγόρησε επιπλέον το Ισραήλ για γενοκτονία και υποσχέθηκε να θέσει την ισραηλινή κυβέρνηση υπόλογη για εγκλήματα πολέμου.
Υπογραμμίζοντας την αποτυχία των ισλαμικών κρατών σε σχέση με το παλαιστινικακό ζήτημα, ο Ερντογάν κατηγόρησε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο ότι «δεν έχει εκπληρώσει το καθήκον του» να σταθεί στο πλευρό των Παλαιστινίων. Εν μέσω της κριτικής του, ο Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία παραμένει σταθερός σύμμαχος της Χαμάς και δεσμεύεται να θέσει το Ισραήλ υπόλογο μέσω διεθνών νομικών διαύλων για τις «σφαγές», όπως είπε, στη Γάζα.

Ακόμα, ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλεσε για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και την κυβέρνησή του «Ναζί» και τους συνέκρινε με δικτάτορες του προηγούμενου αιώνα, κατηγορώντας τους πως εφαρμόζουν μία πολιτική γενοκτονίας:
«Με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει στη Γάζα, ο Νετανιάχου και η απεχθής κυβέρνησή του έχουν προσθέσει τα ονόματά τους στη λίστα των «Ναζί του σήμερα» μαζί με τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Στάλιν, τον Πολ Ποτ, τον Φράνκο και άλλους δολοφόνους της σύγχρονης εποχής,» είπε ο Ερντογάν.
«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα, ιδίως από τις 7 Οκτωβρίου, έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια της ανοχής. Υποστηριζόμενο από την απεριόριστη στρατιωτική και διπλωματική υποστήριξη των δυτικών δυνάμεων, το Ισραήλ, που είναι ένα τρομοκρατικό κράτος, εφαρμόζει μια συνολική πολιτική γενοκτονίας κατά των Παλαιστινίων αδελφών μας,» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.
Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ