ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΠΑΤΖΑ: “Σε 24 με 48 ώρες νικάμε στο Αιγαίο”

Για ακόμα μία φορά έγινε σε εκπομπή του CNN Turk συζήτηση για το πως μπορούν να καταληφθούν ελληνικά εδάφη.

Συγκεκριμένα, ο απόστρατος αξιωματικός και πρώην βουλευτής κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ντουρσούν Τσιτσέκ, μιλώντας στον αέρα εκπομπής του καναλιού για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το πως αυτές διαμορφώνονται μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας, αναφέρθηκε ξεκάθαρα στον ρόλο της αποβατικής δυνάμης που διατηρεί η Τουρκία στη βάση της Φώκαιας, έξω από τη Σμύρνη.

«Ως πεζοναύτης υπηρέτησα 31 χρόνια, με τα περισσότερα εξ αυτών στη Φώκαια. Η βασική αποστολή του αποβατικού στόλου της μονάδας εκεί, είναι αν η Ελλάδα κάνει στο Αιγαίο ένα νέο λάθος να την κάνει να πληρώσει πολλαπλάσιο τίμημα, για αυτό στήθηκε η μονάδα. Και είναι μια στρατηγική μονάδα που παρακολουθεί την Ελλάδα. Σε 24 ώρες ή όπως και να έχει σε 48 ώρες, τα νησιά για τα οποία συζητάμε θα περάσουν στον έλεγχο της Τουρκίας».

Στη συνέχεια ο Τσιτσέκ κατηγόρησε την Ελλάδα πως χρησιμοποιείται από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, εννοώντας τις ΗΠΑ και τη Γαλλία και πως ανέκαθεν “αναπτυσσόταν πάνω σε τουρκικά εδάφη”.

Share
Translate »