Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα εξοπλιστικά για την Κύπρο – Ενίσχυση της αεράμυνας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για την Εθνική Φρουρά και την ενίσχυσή της μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, Χρίστος Πιερής στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigmalive. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου μίλησε για την αεράμυνα του νησιού, επικείμενα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αναβαθμίσεις των λιμανιών Λάρνακας και Λεμεσου και της βάσης στο Μαρί.

«Βλέπουμε τις ανάγκες που υπάρχουν με το ΓΕΕΦ και ιεραρχούμε τις ανάγκες ώστε να εξοπλίσουμε την Εθνική Φρουρά ώστε να είναι μια ικανή αποτρεπτική δύναμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή.

Από εκεί και πέρα γίνονται σκέψεις και αναλύσεις από το Υπουργείο Άμυνας για να αξιολογήσει κάποια οπλικά συστήματα με τα οποία μαζί και με τα τρέχοντα οπλικά συστήματα να μπορέσουμε να καλύψουμε αντιαεροπορικά όλη την έκταση του νησιού» είπε ο κ. Πιερρής και συμπλήρωσε ότι η Κύπρος έχει ήδη πολύ καλά αντιαεροπορικά που χρειάζονται όμως ενίσχυση και το υπουργείο άμυνας είναι πολύ κοντά στο να πάρει αποφάσεις, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να μπει σε περισσότερες λεπτομέριες.

«Πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι οι σκέψεις και οι μελέτες γίνονται για να εκμεταλλευτούμε μέχρι και το τελευταίο σεντ που διαθέτει ο Κυπριακός λαός για την Εθνική Φρουρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα λιμάνια της Λάρνακας και της Λεμεσού, απάντησε ότι «Τα δύο αυτά λιμάνια χρήζουν κάποιας αναβάθμισης μετά από προτάσεις του Υπουργείου Άμυνας. Γίνεται και μια μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί και θα εξεταστεί και από την κυβέρνηση για τη στρατιωτική βάση στο Μαρί.

Όπως ξέρετε τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται και εξυπηρετούμε με τις εγκαταστάσεις μας φίλιες χώρες όπως τη Γαλλία που κάθε χρόνο μας επισκέπτεται με το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και θα γίνει και φέτος σε κάποια φάση τους επόμενους μήνες. Χρειάζεται να κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις ώστε να μπορούμε να υποδεχόμαστε και να εξυπηρετούμε», είπε ο Χρίστος Πιερής.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα