Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

«Νασράλα αν κάνεις λάθος…» Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στέλνει σαφές μήνυμα στην Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε επίσκεψη του στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ιωάβ Γκάλαντ (Yoav Gallant) προειδοποίησε σε πολύ αυστηρό τόνο τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με τον Λίβανο. Η προειδοποίηση έρχεται μετά από επαναλαμβανόμενες επιθέσεις με πυραύλους, όλμους αλλά και ελαφρών πυροβόλων κατά θέσεων του IDF, για τα οποία είναι υπεύθυνη η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Gallant τόνισε την αμυντική στάση του Ισραήλ στο βορρά σε συνδυασμό με τις επιθετικές στρατηγικές του στη Γάζα. «Οι επιχειρησιακές μας προτεραιότητες είναι σαφείς: παραμένουμε σε άμυνα στο βορρά ενώ ασκούμε τη μέγιστη δύναμη μας στη Γάζα», είπε ο Γκαλάντ, σύμφωνα με δηλώσεις που διαδόθηκαν από το γραφείο του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας μετέφερε την απροθυμία του Ισραήλ να κλιμακώσει τις συγκρούσεις στον βόρειο τομέα με τον Λίβανο, ωστόσο επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Ισραήλ για οποιαδήποτε πιθανά σενάρια.

«Η Πολεμική Αεροπορία μας διατηρεί ένα σημαντικό μέρος της δύναμής της για το μέτωπο του Λιβάνου, έτοιμη να αντιμετωπίσει τη Χεζμπολάχ εάν χρειαστεί», υποστήριξε.

Κάνοντας παραλληλισμούς με τις πρόσφατες εξελίξεις στην Γάζα, ο Gallant επεσήμανε την κατάσταση στη Γάζα, όπου οι αποφάσεις του αρχηγού της Χαμάς Yahya Sinwar είχαν σημαντικές επιπτώσεις. «Το λάθος του Sinwar ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας για το μέλλον της Χαμάς και της ίδιας της Λωρίδας της Γάζας», τόνισε ο Gallant.

Ο Υπουργός Άμυνας ολοκλήρωσε με ένα άμεσο μήνυμα προς τον αρχηγό της Χεζμπολάχ, δηλώνοντας: «Εάν ο Νασράλα κάνει λάθος στην κρίση του, οι συνέπειες θα καθορίσουν με παρόμοιο τρόπο το μέλλον του Λιβάνου».

Αυτή η δήλωση χρησιμεύει ως σαφής ένδειξη της στάσης του Ισραήλ για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και της προθυμίας του να απαντήσει αποφασιστικά σε οποιεσδήποτε απειλές για την ασφάλειά του.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα