ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο Μενέντεζ μπαίνει μπροστά για τα Βαρώσια

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Ο Μενέντεζ μπαίνει μπροστά για τα Βαρώσια

Την έμπρακτη στήριξή της στην Κύπρο εξέφρασε 14μελής ομάδα Αμερικανών Γερουσιαστών με την πρωτοβουλία της παροτρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να πιέσει τον Τούρκο ομόλογό του ώστε να προσέξει τις ενέργειές του στην επερχόμενη επίσκεψή του στα κατεχόμενα και να μην ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Ότι ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην τουρκική κυβέρνηση εάν οι προειδοποιήσεις δεν τηρηθούν, ανέφερε σε επιστολή της στον Αμερικανό πρόεδρο η ομάδα των γερουσιαστών, στην οποία συμμετέχουν και ο Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων Μπομπ Μενέντεζ, ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Κρις Βαν Χόλεν.

“Σας προτρέπουμε να συνεργαστείτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταστήσειτε σαφές, εκ των προτέρων, ότι οποιαδήποτε προσπάθεια της Τουρκίας να στηρίξει την επανεγκατάσταση πληθυσμού ή την επαναλειτουργία των Βαρωσίων θα αντιμετωπιστεί με πολύπλευρες κυρώσεις, ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουλίου αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, να μεταβεί στα κατεχόμενα για τον εορτασμό της τουρκικής εισβολής στο νησί. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν ήδη κάνει συστάσεις στον Ερντογάν να μην προβεί σε προκλητικές ενέργειες στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Τούρκος πρόεδρος όμως ξεκαθάρισε πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες κανενός και θα κάνει ό,τι νομίζει ο ίδιος.

Share
Translate »