Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ”: ΙΡΑΝ ΣΕ ΑΛΙΓΙΕΦ | Πολεμικό σκηνικό στα σύνορα με Αζερμπαϊτζάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ιράν, το οποίο για τρεις δεκαετίες διατήρησε ουδετερότητα στη σύγκρουση του Αρτσάχ ή αλλιώς Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τώρα φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα με το Αζερμπαιτζάν.

Ξεκινώντας από το σκάνδαλο που προέκυψε με την προμήθεια ιρανικών καυσίμων στο Στεπάνακερτ την πρωτεύουσα του Αρτσάχ, η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Τεχεράνης και Μπακού είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση τεράστιων Ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα.

Η μάζωξη των στρατευμάτων δεν ήταν όμως η μόνη αντίδραση του Ιράν καθώς ο αναπληρωτής επικεφαλής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) Αλί Φαντάβι παρομοίασε τον προέδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ με ενα “μικρό παιδί”.

«Όταν ένα μικρό παιδί σε βρίζει και σε καταριέται, βάζεις το χέρι σου στο κεφάλι του παιδιού και δεν του δίνεις σημασία», είπε ο Αλί Φαντάβι για τον Αλίγιεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο αρμένικα media σε συνέντευξή του στο τουρκικό Anadolu, ο πρόεδρος του Αζερμπαιτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις ιρανικές στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, αναρωτόμενος γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα όταν τα εδάφη στην άλλη πλευρά των συνόρων ελέγχονταν από την αρμενία.

Κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει αυτη η κόντρα αυτη αν και δεν αναμένεται να προκαλέσει ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Ιράν και Αζερμπαιτζάν, καθώς κατι τέτοιο δεν θα σύμφερε το Μπακού λόγω της τεράστιας διαφοράς δυνάμεων που έχει με το Ιράν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα