ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ: Φονικές μάχες Τούρκων και Κούρδων στο Ιράκ

Τουλάχιστον 44 Κούρδοι, μέλη του PKK, σκοτώθηκαν στις πρόσφατες επιθέσεις της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ, δήλωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ σε επίσκεψή του σε βάση στο βόρειο Ιράκ μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του τουρκικού στρατού δήλωσε συγκεκριμένα ότι “οι επιχειρήσεις Pence-Simsek και Pence-Yildirim συνεχίζονται με επιτυχία. 44 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν μέχρι στιγμής”.

Ο Ακάρ τόνισε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος Κούρδος τρομοκράτης.


Οι Κούρδοι από την πλευρά τους, έχουν επίσης δηλώσει πως έχουν σκοτώσει δεκάδες μέλη των τουρκικών δυνάμεων αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Η Τουρκία ξεκίνησε τις επιχειρήσεις Pence-Simsek και Pence-Yildirim εναντίον του PKK στις 23 Απριλίου στις περιοχές Μετίνα και Αβασίν-Μπασιάν του βόρειου Ιράκ κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ. Ο όρος “εξουδετερώθηκαν” που χρησιμοποιούν συχνά οι Τούρκοι δηλώνει ότι οι εν λόγω αντίπαλοι παραδόθηκαν, σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.

Σύμφωνα με την Τουρκία, το ΡΚΚ χρησιμοποιεί συχνά βάσεις στο βόρειο Ιράκ για να σχεδιάζει τις επιθέσεις του στην Τουρκία.

Share