“ΜΑΖΩΞΗ” ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – Προετοιμασίες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Στον Έβρο μετέβησαν εσπευσμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχαήλ Καραμαλάκης για να επιτηρήσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Οι δύο υπουργοί μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσουν επιθεωρήσεις σε στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, στη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεστιάδα και την έδρα της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού ( ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ).

Παράλληλα, ένοπλες δυνάμεις, λιμενικό και αστυνομία βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα καθώς αναμένεται το επόμενο διάστημα η Τουρκία να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει ξανά τις μεγάλες προσφυγικές ροές που θα προκύψουν από το Αφγανιστάν προς εκβιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είχε κάνει και πριν ενάμιση χρόνο.

Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί το έργο του 27 χλμ. φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, καθώς και η εγκατάσταση του ηλεκτρονικού συστήματος επιτήρησης. Το σύστημα αποτελείται από 11 κάμερες και ραντάρ που δίνουν real time εικονα από έως και 15 χλμ. μέσα στο τουρκικό έδαφος στα κέντρα επιχειρήσεων της αστυνομίας. Επιπλέον, στα σύνορα επιχειρούν και drones της αστυνομίας.

Share