Μεγάλη διασυνοριακή μαχη βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Οι εχθροπραξίες επανεμφανίστηκαν μεταξύ ινδικών και πακιστανικών στρατευμάτων στη Γραμμή Ελέγχου (LoC), το de facto σύνορο που χωρίζει το Κασμίρ σε δύο μέρη.

Ή τα μέσα ενημέρωσης του πακιστανικού στρατού, ή Inter Services Public Relations (ISPR), κατηγόρησε τα ινδικά στρατεύματα ότι χρησιμοποιούν πυροβόλα και βαρέα οπλα στα σύνορα και σκόπιμα στοχεύουν πολίτες.

“Τα ινδικά στρατεύματα κατέφυγαν σε παραβιάσεις κατάπαυσης του πυρός κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, χρησιμοποιώντας ρουκετες και βαρέα οπλα στους τομείς Sharda, Dhudnial και Shahkot κατά μήκος της LOC που στοχεύουν σκοπίμως στον άμαχο πληθυσμό”, αναφέρει μια δήλωση του ISPR.

“Τα στρατεύματα του στρατού του Πακιστάν απάντησαν αποτελεσματικά , στοχεύοντας εκείνες τις θέσεις του ινδικού στρατού που εφυγαν τα πυρα”, πρόσθεσε ο ISPR.

Την Παρασκευή, ο Ινδικός Στρατός κυκλοφόρησε ένα βίντεο με το οποίο ισχυρίστηκε ότι αντέδρασε ως απάντηση στην παράνομη παραβίαση του Πακιστάν και κατέστρεψε τα σημεια εκτόξευσης πυραυλων αλλα και τις αποθήκες πυρομαχικών στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ.

“Η Ινδία έχει πραγματοποιήσει ακριβή στόχευση των περιοχών των πυροβόλων όπλων, των σημείων εκτόξευσης πυραύλων και των πυρομαχικών ως απάντηση σε μια παραβίαση κατάπαυσης του πυρός από το Πακιστάν στον τομέα Keran της περιοχής Kupwara. – Εκπρόσωπος Ινδίας

Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώθηκε τον Αύγουστο του 2019, όταν η Ινδία ανακάλεσε το δεκαετές ειδικό καθεστώς του Τζαμού και Κασμίρ, το οποίο το Πακιστάν θεωρησε παραβίαση της υφιστάμενης διμερούς συμφωνίας.

Οι δύο χώρες έχουν πολεμήσει τρεις πολέμους πάνω από το θέμα του Κασμίρ από τότε που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους από τη βρετανική κυριαρχία το 1947.

Πρόσφατα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: “200+ απώλειες για την Ουκρανία στην Μαρίινκα” – Τι αναφέρει για την τακτική κατάσταση

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν σήμερα νέα ενημέρωση σχετικά...

Ρωσική άσκηση-μήνυμα στις ΗΠΑ – Ο Ρωσικός στόλος δίπλα στην Αλάσκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι δυνάμεις...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΑΣΕΠΕ | ΕΜΒ-145Η Erieye: Τα «μάτια και αυτιά» της Ελλάδας σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

Ο στόλος των αεροσκαφών ΕΜΒ-145Η Erieye της Πολεμικής Αεροπορίας,...

Εκσυγχρονισμός RM-70: Οι επιλογές που εξετάζει ο Ελληνικός Στρατός

Τον τελευταίο χρόνο, ο εκσυγχρονισμός των πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων...