Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

LNA:”ΧΤΥΠΗΣΑΜΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στην κατεστραμένη από τον πόλεμο Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, η Άγκυρα επιδιώκει να προστατεύσει το GNA από το να ανατραπεί από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ο οποίος υποστηρίζει την ανατολική κυβέρνηση στην πόλη του Τομπρούκ.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης χτύπησε το αεροδρόμιο Mitiga στην Τρίπολη της Λιβύης, σκοτώνοντας Τούρκους στρατιώτες εγκατεστημένους εκεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Ahmad al-Mismari, τις τελευταίες ημέρες, ο LNA έχει χτυπήσει τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ και αεράμυνας, που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Mitiga.

Σημείωσε ότι το LNA είχε επίσης καταστρέψει τα πάντα στην περιοχή Misrata που θεωρείται ότι έχει «τουρκική παρουσία», συμπεριλαμβανομένων στρατιωτικών αποθηκών.

Ο Al-Mismari υπογράμμισε ότι ο LNA εμμένει στην εκεχειρία και εκτελεί επιχειρήσεις μόνο ως απάντηση στις προκλήσεις του GNA.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του LNA είχαν εισέλθει σε διάφορες περιοχές της Τρίπολης αλλά δεν προχωρούν προς συμμόρφωση με την κατάπαυση του πυρός.

Την περασμένη εβδομάδα, ο LNA, με επικεφαλής τον αρχιστράτηγο Khalifa Haftar, χτύπησε τα τουρκικά συστήματα αεράμυνας σε στρατιωτική βάση στο αεροδρόμιο, προκαλώντας την αναστολή όλων των πτήσεων και την εκκένωση επιβατών και προσωπικού.

Το αεροδρόμιο έχει προηγουμένως υποστεί πολλές φορές επίθεση εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων δυνάμεων στη χώρα – του Εθνικού Στρατού της Λιβύης και της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα