Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κύπρος για Νεκρή Ζώνη: «Θα ληφθούν μέτρα» για την εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων από το σημείο αν δεν επέμβει ο ΟΗΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σταθερή φαίνεται να παραμένει η κατάσταση στη νεκρή ζώνη της Κύπρου μετά την εγκατάσταση περιστρεφόμενης κάμερας και κεραίας στο «σπίτι της Μαρίας», ένα ακατοίκητο σπίτι κοντά στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα.

Μετά το περιστατικό η κυπριακή κυβέρνηση παραμένει σε επικοινωνία με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP), από την οποία έχει ζητήσει να επιληφθεί του ζητήματος. Ωστόσο, η μόνη πληροφορία που υπάρχει μέχρι στιγμής για τις ενέργειες της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών είναι ότι βρίσκονται στο σημείο και επιβλέπουν την κατάσταση, χωρίς να έχουν απεγκαταστήσει την κάμερα ή να έχουν λάβει άλλο μέτρο για την επίλυση του προβλήματος.

Κύπρος για Νεκρή Ζώνη: «Θα ληφθούν μέτρα» για την εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων από το σημείο αν δεν επέμβει ο ΟΗΕ
By Cpl. Janessa Pon – https://www.dvidshub.net/image/2612791/us-army-canadian-army-teach-minefield-extraction-techniques-mongolian-armed-forces-members-during-khaan-quest-2016, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49508568

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Κύπρου έχει ανακοινώσει ότι δεν θα μείνει άπραγη απέναντι στις ενέργειες των Τούρκων και πως πρόκειται να ληφθούν κάποια μέτρα, χωρίς να διευκρινίζεται ποια θα είναι αυτά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους δήλωσε πως η UNFICYP έχει ενημερωθεί για τα εν λόγω μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε εφαρμογή σε περίπτωση που η ειρηνευτική δύναμη δεν αποκαταστήσει το καθεστώς στη νεκρή ζώνη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σε συνέχεια της ίδιας τακτικής, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου, γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο x πως έχει στείλει επιστολή στον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις, Ζαν-Πιέρ Λακρουά, και στην Aναπληρώτρια ΓΓ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, ζητώντας να διασφαλιστεί η άρση της παραβίασης στο «Σπίτι της Μαρίας» και να αποκατασταθεί το status quo.

Παράλληλα, η κυπριακή αστυνομία έχει αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή του Αγίου Δομετίου και ιδιαίτερα στα σημεία που εφάπτονται στην πράσινη γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το μέτρο αυτό έχει τεθεί σε εφαρμογεί από την Πέμπτη και αφορμή στάθηκαν τόσο η προκλητικές ενέργειες του τουρκικού κατοχικού στρατού, όσο και η ανασφάλεια που έχουν εκφράσει οι πολίτες μετά τα γεγονότα.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Πούτιν σε Κίνα: «Ρώσοι και Κινέζοι είναι αδέρφια» – Τι αναφέρει η κοινή δήλωση

Πεκίνο, Κίνα – Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε...

Η Ρωσία απέλασε τον στρατιωτικό ακόλουθο του Ηνωμένου Βασιλείου – Τι έχει συμβεί

Σε μια σημαντική διπλωματική κλιμάκωση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένου...

Διαβάστε ακόμα