Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: Δεκάδες Κινεζικά μαχητικά προκαλoύν την ζώνη αεράμυνας του νησιού

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: Δεκάδες Κινεζικά μαχητικά προκαλoύν την ζώνη αεράμυνας του νησιού

0
ΤΑΪΒΑΝ
Photo by 總統府

Σήμερα το πρωί, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι 27 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της Ταϊβαν στη νοτιοδυτική περιοχή.

Στις 28 Νοεμβρίου 2021, το Υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «27 αεροσκάφη της Κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας ή αλλιώς PLA εισήλθαν στη νοτιοδυτική Ζώνη Αναγνώρισης Αεράμυνας της χώρας.”

Η κίνηση συμβαδίζει με την πρόσφατη προειδοποίηση της Κίνας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην υπερασπιστούν την Ταϊβαν καθώς θα τους συντρίψουν..

Το Πεκίνο είναι έξαλλο μετά από μια πρόσφατη επίσκεψη μελών του Κογκρέσου από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ταϊβάν, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ζάο Λιτζιάν να συμβούλευει οργισμένος τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην “παίξουν παιχνίδια με τη Ταϊβάν”

Η αυστηρή προειδοποίηση ανέφερε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες οτι δεν θα πρέπει να παραβιάσουν την πολιτική της μίας Κίνας, η οποία θέτει την Ταϊβαν υπό την κυριαρχία του Πεκίνου.

Η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο εδαφικό και διπλωματικό ζήτημα της Κίνας, και μια τακτική πηγή τριβής των σχέσεων της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Κίνα δεν παραιτήθηκε ποτέ από το δικαίωμα της χρήσης βίας για να τεθεί υπό τον έλεγχό της το νησί της Ταίβαν.

Η Ταίβαν όμως δεν ειναι ενα νησί το οποίο θα πέσει τοσο εύκολα και μπορείτε να δείτε το γιατί σε άρθρο μας

NEMESISHD.GR

Exit mobile version