Η Κινεζική απόβαση στην Ταϊβάν και η άμυνα του νησιού

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Κίνα προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες πριν μερικές βδομάδες να σταματήσουν να παίζουν με την φωτιά όσον αφορά τα ζήτηματα με την Ταϊβάν.

Η προειδοποίηση αυτη πριν μερικές δεκαετίες θα ηταν αστεία μπροστά στο μέγεθος του Αμερικανικού στρατού, όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά υπερ της Κίνας τα τελευταία χρόνια με την οικονομική άνοδο του Ασιατικού γίγαντα να έχει επίδραση και στις στρατιωτικές του δυνατότητες δίνοντας στην Κίνα λίγο παραπάνω αυτοπεποιήθηση.

Η Ταϊβάν οπως πρώτοι σας ενημερώσαμε στο NEMESISHD.GR τους τελευταίους μήνες καταγράφει πρωτοφανή αύξηση σε πτήσεις Κινεζικών βομβαρδιστικών τα οποία συνοδεύοντε απο μεγάλους αριθμούς κινεζικών μαχητικών να παραβιάζουν τα εναέρια σύνορα της αεράμυνας της Ταίβαν.

Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν ως δικό της έδαφος και θα είχε προχωρήσει σε στρατιωτική κατάληψη της εδώ και αρκετά χρόνια αν δεν ήταν ενα μεγάλο εμπόδιο στη μέση.

Το εμπόδιο αυτό ειναι η πολεμική μηχανή των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες εγγυόνται και την ασφάλεια και την ανεξαρτησία του νησιού της Ταίβαν.

Η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο εδαφικό και διπλωματικό ζήτημα της Κίνας, και μια τακτική πηγή τριβής των σχέσεων της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η Κίνα δεν παραιτήθηκε ποτέ από το δικαίωμα της χρήσης βίας για να τεθεί υπό τον έλεγχό της το νησί της Ταίβαν.

Η Ταϊβάν όμως δεν ειναι ενα νησί το οποίο θα πέσει τοσο εύκολα.

Ο Λαός της Ταίβαν και οι ένοπλες δυνάμεις της οργανώνουν την άμυνα του νησιού εδω και τουλάχιστον 70 χρόνια και το ίδιο το νησί αποτελεί ουσιαστικά ενα φρούριο καθώς η γεωμορφολογία του είναι τέτοια που οποιαδήποτε απόβαση θα καταλήξει σε αιματοχυσία για τον επιτηθέμενο ακόμα και για προέλαση ελάχιστων χιλιομέτρων.

Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας να λένε οτι ανα πάσα στιγμή η Κίνα μπορεί να καταλάβει το νησί, μια εσωτερική στρατιωτική μελέτη της Κίνας, αποκάλυψε ότι ο στρατός της Κίνας ή αλλιώς PLA θεωρεί ότι μια εισβολή στην Ταϊβάν είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Το σχέδιο εισβολής της Κίνας στην Ταϊβάν, γνωστό και ως «Κοινή εκστρατεία επίθεσης στο νησί», θα ξεκινήσει με έναν μαζικό, συντονισμένο βομβαρδισμό των ζωτικών υποδομών της Ταϊβάν δηλαδή λιμάνια και αεροδρόμια για να παραλύσει τον στρατό του νησιού πριν από μια αμφίβια εισβολή, σύμφωνα με ερευνητές.

Παράλληλα, η Κινεζική αεροπορία θα προσπαθήσει να επικρατήσει πάνω απο το νησί πρίν ξεκινήσουν τα πρώτα μαζικά χτυπήματα στην ακτή απο τις δυνάμεις απόβασης.

Εδώ όμως είναι η αχχίλειος πτέρνα του Ασιατικού γίγαντα ο οποίος διαθετεί λίγο πολύ 37 πλοία ικανά να πραγματοποιήσουν απόβαση με δυνάμεις αρμάτων στην Ταίβαν και όπως ξέρουμε καμία εισβολή δεν μπορεί να είναι πετυχημένη χωρίς μηχανοκίνητες δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

Εδώ ειναι το σημείο που ο στρατός της Ταίβαν έχει επενδύσει τρομερά.

Ακόμα και αν πετυχεί την καταστροφή της αεροπορίας της Ταίβαν και των στρατηγικών υποδομών της ο στρατός της Κίνας θα αναζητήσει σημεία κοντά στην ηπειρωτική χώρα όπως η Ταϊπέι, με κοντινές εγκαταστάσεις λιμένων και αεροδρομίων.

Μόνο 14 πιθανές παραλίες, προσφέρουν αυτο που η Κινά αναζητά και το μηχανικό της Ταϊβάν το γνωρίζει πολύ καλα έχοντας περάσει δεκαετίες σκάβοντας σήραγγες και αμυντικές θέσεις σε πιθανές ζώνες απόβασης κατά μήκος της ακτής.

Οπότε αν το ναυτικό της Ταίβαν ή ακόμα και τα όπλα που θα προσπαθήσουν να εκκαθαρίσουν τις αποβατικές δυνάμεις της Κίνας πετύχουν την βύθιση του 35% των 37 αποβατικών πλοίων του Κινεζικού ναυτικού, αυτόματα η Κίνα θα πρέπει να αποσύρθει απο την εισβολή καθώς η συνεχίση της επιχείρησης μπορεί να αποβεί μοιράια και να αυξήσει κατακόρυφα τις απώλειες.

Όπως βλέπουμε εδω και αρκετή ώρα περιγράφουμε τις δυσκολίες που η Κίνα έχει να αντιμετωπίσει μονο και μόνο απο τον ίδιο τον στρατό της Ταίβαν.

Ας πάμε τώρα και στον εφιάλτη της Κίνας.

Αν οι ΗΠΑ επιλέξουν να υπερασπιστούν την Ταίβαν έστω και μόνο με αεροπορικές δυνάμεις το πρώτο σήμειο απο το οποίο θα εφορμίσουν ειναι η Ιαπωνία.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ στην Ιαπωνία επιχειρεί από τρεις βάσεις: Την αεροπορική βάση Misawa, την βάση Yokota στο Δυτικό Τόκιο και την βάση Kadena στην Okinawa.

Η αεροπορική βάση Misawa, φιλοξενεί την 35η Μοίρα Μαχητικών της USAF, είναι η μόνη εγκατάσταση κοινής υπηρεσίας στον Δυτικό Ειρηνικό, που εξυπηρετεί τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ιαπωνική Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας (JASDF).

Η Yokota Air Base είναι η έδρα των Αμερικανικών δυνάμεων στην Ιαπωνία και έδρα της 374ης πτέρυγας Airlift και της 5ης Πολεμικής Αεροπορίας, με τον πληθυσμό της βάσης να αγγίζει τους 11.000 ανθρώπους.

Η αεροπορική βάση Kadena φιλοξενεί την 18η πτέρυγα, τις ΗΠΑ που είναι και η μεγαλύτερη πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ασία.

Η συνέχεια για το τι θα περιελάμβανε μια εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ταίβαν σε επόμενο άρθρο, μείνετε συντονισμένοι στο NEMESISHD.GR

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version