Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Κίνα: «Σταματήστε να οπλίζετε την Ουκρανία»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο απεσταλμένος της Κίνας για τις ευρασιατικές υποθέσεις, Λι Χούι, προέτρεψε τους συμμάχους της Ουκρανίας να σταματήσουν να στέλνουν όπλα στο Κίεβο και αντ’ αυτού να επικεντρωθούν στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη διαρκούς ειρήνης.

Η έκκληση του Λι έρχεται εν μέσω αυξημένων προμηθειών όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλών ευρωπαϊκών εθνών στις ουκρανικές δυνάμεις που ετοιμάζονται μάλιστα για μια τεράστια αντεπίθεση για την ανάκτηση εδαφών που κατέχονται από τη Ρωσία.

Κίνα: «Σταματήστε να οπλίζετε την Ουκρανία»
PHOTO By Ministry of Defense of Ukraine – https://armyinform.com.ua/2022/09/25/soledar-frontove-misto-na-donechchyni-opalene-ruskim-mirom/, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=123793478

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο, ο Λι δήλωσε: «Εάν πραγματικά επιθυμούμε να σταματήσουμε τον πόλεμο, να σώσουμε ζωές και να εγκαθιδρύσουμε ειρήνη, πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε όπλα στο πεδίο της μάχης».

Αναγνωρίζοντας τις υπάρχουσες προκλήσεις κατά την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, ο Λι επιβεβαίωσε ότι και οι δύο πλευρές στη σύγκρουση δεν έχουν κλείσει εντελώς την πόρτα στις διαπραγματεύσεις. Σημείωσε ότι παρά τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες, μπορούν ακόμη να βρεθούν ευκαιρίες συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Κίνα: «Σταματήστε να οπλίζετε την Ουκρανία»
Άσκηση STORM 2018 | PHOTO: Ministry of Defense of Ukraine

Η δήλωση του Κινέζου απεσταλμένου συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη διεθνή συζήτηση γύρω από την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία. Ενώ τα περισσότερα έθνη υποστηρίζουν ότι ο οπλισμός των ουκρανικών δυνάμεων θα φέρει πιο γρήγορα την ειρήνη μέσω της ήττας των Ρωσικών δυνάμεων, έθνη που συνεργάζονται με την Ρωσία εκφράζουν ανησυχίες ότι το μόνο που πετυχαίνει η Δύση είναι η παράταση του πολέμου.

Η επίτευξη ειρηνικής επίλυσης παραμένει κοινός στόχος για τη διεθνή κοινότητα και οι συντονισμένες προσπάθειες για διάλογο και κατανόηση αποτελούν ζωτικά βήματα για την επίτευξη διαρκούς σταθερότητας στην περιοχή, φυσικά με πάντα στο νου μας, ότι αν η Ρωσία διακόψει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και αποχωρήσει από τα κατεχόμενα εδάφη, τότε μόνο πραγματικά θα μπορέσει να εκκινήσει η συζήτηση για μια μακρά ειρήνη.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα