Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η Ουκρανία κατέστρεψε συστοιχίες S-400 της Ρωσίας με ATACMS μετά από σφοδρό χτύπημα στην Κριμαία – Πληροφορίες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Κριμαία, Ουκρανία – Τα ξημερώματα της Τρίτης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε μια σειρά από πυραυλικές επιθέσεις που πιστεύεται ότι εκτελέστηκαν με πυραύλους ATACMS χτύπησαν το αεροδρόμιο Ντζανκόι, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη ρωσική πολεμική αεροπορία στην Κριμαία, καταστρέφοντας ρωσικές συστοιχίες αεράμυνας S-400 όπως μεταδίδουν αρκετές πηγές στην Ουκρανία και επιβεβαιώνουν εν μέρει και ρωσικές πηγές.

Η επίθεση έλαβε χώρα την Τετάρτη περίπου στις 3:30 π.μ. ώρα Κιέβου και οδήγησε σε μεγάλες εκρήξεις που έγιναν ορατές από μεγάλη απόσταση. Εικόνες επιβεβαίωσαν αργότερα τις εκτεταμένες ζημιές στην αεροπορική βάση και έδειξαν κατεστραμμένα συστήματα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων S-400 και μονάδων ραντάρ.

https://twitter.com/NOELreports/status/1780467429686055174

Η αεροπορική βάση Ντζανκόι, που παίζει κρίσιμο ρόλο για τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας στην περιοχή, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό αεροσκαφών και υποστηρικτικού εξοπλισμού. Μετά το πέρας της επίθεσης οι τοπικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των δρόμων και αυξημένων εναέριων περιπολιών, για να εκτιμήσουν τις ζημιές και να διασφαλίσουν την ασφάλεια του προσωπικού και των εγκαταστάσεων της βάσης.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει στο NEMESIS HD, λίγες ώρες αργότερα τρεις ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν την ουκρανική πόλη Τσερνίχιβ, πιθανότατα ως αντίποινα για το ουκρανικό χτύπημα στο Τζανκόι. Κατά την επίθεση στο Τσερνίχιβ χτυπήθηκαν δημόσια κτίρια, πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, ένα νοσοκομείο και 16 πολυκατοικίες, στοιχίζοντας τη ζωή σε αρκετούς πολίτες.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα