Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Παρά την απουσία επίσημης δήλωσης από το Ισραήλ, όλο και περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση που δέχτηκε σήμερα το Ιράν, οι οποίες προέρχονται κυρίως από πηγές των μέσων ενημέρωσης Ισραήλ και ΗΠΑ. Οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ισραηλινή επίθεση αναφέρουν πως το Ισραήλ χτύπησε επιτυχώς ραντάρ συστήματων αεράμυνας S-300 στο Ισφαχάν, σε κοντινή απόσταση από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως δυνάμεις του Ισραήλ χτύπησαν το ραντάρ των ιρανικών S-300 και προκάλεσαν μεγάλυτερη ζημιά από αυτή προκάλεσε το Ιράν στο Ισραήλ την προηγούμενη εβδομάδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα πολύ λιγότερα μέσα. Με αυτή την επίθεση, όπως υποστηρίζουν, το Ιράν έλαβε το μήνυμα ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει με σχετική ευκολία και τις πυρηνικές υποδομές.

«Καταστράφηκε ραντάρ των S-300 του Ιράν» αναφέρουν Ισραηλινά ΜΜΕ
By Mehr News Agency, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=121323915

Επιπλέον, Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC αναφέρει ότι η αεράμυνα του Ιράν χτυπήθηκε από τρεις πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από μαχητικό αεροσκάφος του Ισραήλ, πιθανότατα από τον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Σε περίπτωση που ισχύουν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, θα μπορούσαν και να επαληθεύονται πιθανά σενάρια που αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας: Αρχικά, να χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι στην επίθεση, αντί για drones που αναφέρει το Ιράν και δεύτερον, η επίθεση να ήταν απλώς προετοιμασία για μία επικείμενη μεγαλύτερη, έχοντας τεστάρει πλέον την αντίδραση του Ιράν.

Ωστόσο, μέχρι να ανακοινώσει κάτι επίσημα το Ισραήλ, τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς τόσο οι αναφορές για χρήση πυραύλων και πλήγμα στο ραντάρ των S-300, όσο και οι υπόλοιπες πληροφορίες σχετικά με την επίθεση προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ισραήλ και των ΗΠΑ και όχι από επίσημες πηγές. Επιπλέον, δορυφορικές εικόνες από την αεροπορική βάση στο Ισφαχάν δεν δείχνουν να έχει γίνει κάποια ζημιά.

Μην χάσετε απόψε στις 23:35 την live εκπομπή μας στο κανάλι μας στο YouTube.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Μακρόν: «Τριπλή υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη»

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο - Η σύγχρονη Ευρώπη αντιμετωπίζει μια...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Πιθανό εμπάργκο της Τουρκίας σε Ισραήλ – «Ερντογάν είσαι δικτάτορας» λέει ο Israel Katz

Εμπάργκο στο Ισραήλ πιθανότατα ξεκίνησε η Τουρκία, καθώς, σύμφωνα...

Διαβάστε ακόμα