Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-35 – ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Γερουσία των ΗΠΑ βάζει τέλος στα τουρκικά F-35 με ψήφισμα. Τα έξι μαχητικά 5ης γενιάς, που φέρουν τουρκικά εθνόσημα και εδρεύουν στη βάση Luke Air Force στην Αριζόνα, θα ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).

Λόγω του αποκλεισμού της Τουρκίας από το πρόγραμμα μετά την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών S400, τα έξι αεροσκάφη F-35A που αγοράστηκαν από την τουρκική ΠΑ μεταφέρονται στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σύμφωνα με τον Νόμο Εθνικής Άμυνας για το έτος 2021 που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της αγοράς των έξι αεροσκαφών από την USAF δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η Τουρκία έχει απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα αγοράσει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, κάτι πολύ δύσκολο να γίνει, επειδή το οπλοστάσιο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων είναι αμερικανικό-δυτικό καθώς η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο Ηγεσίας (HALC) και η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αμερικής (ANCA) ξεκίνησαν από κοινού την εκστρατεία #NoJetsForTurkey το 2018 προκειμένου να αποτρέψουν τις πωλήσεις F-35 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και της εφημερίδας «Έθνος» στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, μεταξύ άλλων, η Τουρκία σκόπευε να αγοράσει 100 αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα