Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ” | Ψευδομουφτής ζητά να τιμωρηθούν οι Έλληνες της Τουρκίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Για καταστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών της “τουρκικής” – όπως την αποκάλεσε – μειονότητας στη Δυτική Θράκη κατηγόρησε το ελληνικό κράτος ο ψευδομουφτής της Τουρκίας, Αχμέτ Μετέ, σε συνέντευξή του σε ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης κατήγγειλε στον Τούρκο δημοσιογράφο ότι οι ελληνικές αρχές δημιουργούν προβλήματα σε σχέση με τα μειονοτικά σχολεία και την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής και δήλωσε πως το ελληνικό κράτος έχει στόχο να χειραγωγήσει τη μειονότητα μέσω ελέγχου των μουφτήδων αλλά και των μειονοτικών σχολείων.

Επιπλέον, έκανε λόγο για προσπάθεια κάμψης του ηθικού των ψευδομουφτήδων, μέσω δικαστικών διώξεων, μιλώντας φυσικά κυρίως για τον εαυτό του, αφού πριν λίγους μήνες του επεβλήθη ποινή φυλάκισης 15 μηνών για «διέγερση σε διχόνοια», εξαιτίας περιστατικού κατά το οποίο παρομοίασε δημοσίως τον πρόεδρο του μειονοτικού κόμματος με τον Ραούφ Ντενκτάς.

“Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από χριστιανικά μυαλά, με στόχο να αφήσουν την κοινότητά μας ακέφαλη, χωρίς βιβλία και χωρίς θρησκεία. Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Τουρκία πρέπει να αφαιρέσει από τους χριστιανούς τα δικαιώματα που αφαίρεσε η Ελλάδα από εμάς και να τους δώσει ότι έχουμε εμείς. Πρέπει να γίνει χρήση της κρατικής ισχύος ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε εμείς” δήλωσε ο ψευδομουφτής.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα