Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: “Δεν δεχόμαστε λύση δύο κρατών”

Η ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: “Δεν δεχόμαστε λύση δύο κρατών”

Η Ιταλία απέρριψε επίσημα την Τουρκική πρόταση για λύση δυο κρατών στο Κυπριακό, η οποία προωθήθηκε απο τους ψευτοηγέτες των κατεχόμενων εδαφών, δήλωσε την Τρίτη ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι διαβεβαίωσε τον Ελληνοκύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά από συνομιλίες που είχαν, ότι η Ιταλία “απορρίπτει με μεγάλη αποφασιστικότητα” οποιεσδήποτε ειρηνευτικές προτάσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν στις παραμέτρους των υπαρχουσών συμφωνιών και των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Τα σχόλια του Ντι Μάιο πραγματοποιήθηκαν εν μέσω Τουρκικών εκκλήσεων για τοποθέτηση της λύσης της ομοσπονδίας στην άκρη καθώς βλέπουν το στρατηγικό αδιέξοδο που δημιουργείται τοσο για την Τουρκία οσο και για τα Κατεχόμενα.

Ο Επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα φιλοξενήσει μια άτυπη συνάντηση μεταξύ 27-29 Απριλίου στη Γενεύη με την συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων του νησιού για να εκτιμήσουν τις πιθανότητες επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών για την επανένωση του νησιού.

Σημαντικό ειναι οτι στην συνάντηση αυτη για πρώτη φορα θα παρίσταται και η Ευρωπαική Ένωση που με αποφασή της απορρίπτει και αυτή οποιαδήποτε λύση δύο κρατών.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »