Σε ένα τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε το νότιο Ισραήλ, μια τρομοκρατική επίθεση στο Re’em, βόρεια του Kiryat Malachi, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Ισραηλινών και τον τραυματισμό άλλων τεσσάρων, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι την Παρασκευή, όταν ένας Παλαιστίνιος, οπλισμένος με πιστόλι, άνοιξε πυρ κατά ανθρώπων σε στάση λεωφορείου. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο δράστης εξουδετερώθηκε από ένοπλο πολίτη που βρισκόταν στο σημείο.
Στον απόηχο αυτού του βίαιου γεγονότος, το κίνημα Φατάχ που κυβερνά την Δυτική Όχθη και την Παλαιστινιακή αρχή εξέδωσε δήλωση νωρίς σήμερα, αναφερόμενη στην επίθεση ως «ηρωική επιχείρηση στα κατεχόμενα εδάφη». Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του κινήματος Φατάχ, έχει αποκηρύξει δημόσια τη δήλωση αυτή.
Το γραφείο του διευκρίνισε ότι η δήλωση ήταν έργο ενός ατόμου που ενεργούσε ανεξάρτητα και χωρίς εξουσιοδότηση. Τονίζοντας τη στάση του Αμπάς, το γραφείο του εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στη βία και τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ενισχύοντας τη δέσμευσή του για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet.
Αυτό το περιστατικό όχι μόνο τονίζει τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην περιοχή, αλλά υπογραμμίζει επίσης τις περίπλοκες και μερικές φορές αντιφατικές θέσεις που υπάρχουν στις Παλαιστινιακές οργανώσεις.