Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ισχυρές επιθέσεις της Χεζμπολάχ – Προειδοποίηση Ισραήλ για επικείμενη επίθεση και κλιμάκωση από Νασράλα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλέβι, κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Διοίκηση του Ισραήλ στα σύνορα με τον Λίβανο, δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα. Η δήλωση έρχεται στον απόηχο των πρόσφατων πολύ ισχυρών επιθέσεων της Χεζμπολάχ από τον Λίβανο και τις ενεργές προειδοποιήσεις του Ισραήλ για επικείμενη εισβολή για την απώθηση της Χεζμπολάχ μέχρι τον ποταμό Λιτάνι.

Ο Χαλέβι τόνισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας: “Το πρώτο μας καθήκον είναι να επιστρέψουν οι κάτοικοι με ασφάλεια, και αυτό θα πάρει χρόνο. Σήμερα εγκρίναμε διάφορα σχέδια για το μέλλον και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια επίθεση (κατά της Χεζμπολάχ), αν είναι απαραίτητο. Δεν θα επιστρέψουν οι κάτοικοι χωρίς ασφάλεια και το αίσθημα ασφάλειας».

Ισχυρές επιθέσεις της Χεζμπολάχ - Προειδοποίηση Ισραήλ για επικείμενη επίθεση και κλιμάκωση από Νασράλα
PHOTO: IDF

Αυτή η δήλωση ακολουθεί την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων κατοίκων από το βόρειο Ισραήλ λόγω των καθημερινών επιθέσεων με πυραύλους, ρουκέτες και μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ. Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα του Λιβάνου, έχει εξαπολύσει πολύ ισχυρές επιθέσεις τις τελευταίες μέρες αντι να αποκλιμακώσει και δείχνει ότι ο Χασάν Νασράλα ετοιμάζεται και αυτός για σφοδρή σύγκρουση.

Ισχυρές επιθέσεις της Χεζμπολάχ - Προειδοποίηση Ισραήλ για επικείμενη επίθεση και κλιμάκωση από Νασράλα

Δεν είναι τυχαίο ότι όσο αυξάνονται οι προειδοποιήσεις του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ αυξάνει και τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ με μπαράζ ρουκετών και βολών αντιαρματικών πυραύλων (ATGM) που διαθέτει στο οπλοστάσιο της. Φυσικά και το Ισραήλ ακολουθεί τον ρυθμό αυτών των εξελίξεων και η ισραηλινή πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό του χτυπούν σφοδρά στόχους της οργάνωσης στο έδαφος του Λιβάνου.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα