ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΗΠΑ για Συρία: «Η Τουρκία απειλεί την ασφάλεια των Αμερικανικών δυνάμεων»

ΗΠΑ για Συρία: «Η Τουρκία απειλεί την ασφάλεια των Αμερικανικών δυνάμεων»

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Βιάστηκαν να χαρούν οι Τούρκοι – Απάντηση Μενέντεζ για τα F-16

Δεν προλαβαίνουν να βαρέσουν παλαμάκια οι Τούρκοι με τις...

Απειλητική δήλωση της Λιβύης κατά της Ελλάδας

Την Τετάρτη, το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιβύης εξέδωσε μια...

VCAC MEPHISTO: Ο Γαλλικός καταστροφέας αρμάτων

To VCAC Mephisto είναι ένα γαλλικό αμφίβιο Tank Destroyer...

«ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22»: Σε υψηλή ετοιμότητα ο στόλος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/22», στέλνοντας...

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ με νέα δήλωση του καταδικάζει την Τουρκία για τις πρόσφατες επιθέσεις της στην Συρία, προειδοποιόντας μάλιστα ότι απειλήθηκαν Αμερικανικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η δήλωση αναφέρει:

“Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανησυχεί βαθιά για την κλιμάκωση στη βόρεια Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία. Αυτή η κλιμάκωση απειλεί την πολυετή πρόοδο του Διεθνή Συνασπισμού στη μάχη κατά του ISIS.

Οι πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απείλησαν άμεσα την ασφάλεια του προσωπικού των ΗΠΑ που εργάζεται στη Συρία με τοπικούς εταίρους για να νικήσει το ISIS και να διατηρήσει την κράτηση περισσότερων από δέκα χιλιάδων κρατουμένων εξτρεμιστών.

Επιπλέον, ασυντόνιστες στρατιωτικές ενέργειες απειλούν την κυριαρχία του Ιράκ. Απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση προκειμένου να διατηρηθεί η εστίαση στην αποστολή για την ολική ήττα του ISIS και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού στο έδαφος.

Καταδικάζουμε την απώλεια ζωής αμάχων που σημειώθηκε τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία ως αποτέλεσμα αυτών των επιθετικών ενεργειών και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.

Ανησυχούμε επίσης από τις αναφορές της σκόπιμης στόχευσης μη στρατιωτικών υποδομών. Καθώς ζητούμε αποκλιμάκωση, αναγνωρίζουμε τις νόμιμες ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια της και να συνεχίζουμε να συζητάμε με την Τουρκία και τους τοπικούς εταίρους μας για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός».

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ