Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Τουρκία απάντησε για την επίθεση στην Άγκυρα: Τουρκικός βομβαρδισμός στο Βόρειο Ιράκ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Νέα επίθεση στο βόρειο Ιράκ πραγματοποίησε η Τουρκία με τη δικαιολογία πως χτυπά την τρομοκρατία ως απάντηση στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε το πρωί κατά του Τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών. Η τουρκική πολεμική αεροπορία εκτέλεσε αεροπορικές επιδρομές κατά των Κούρδων της περιοχής (PKK) το βράδυ της Κυριακής, 1 Οκτωβρίου.

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε:

«Σύμφωνα με τα δικαιώματα αυτοάμυνας που απορρέουν από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας από το βόρειο Ιράκ εξουδετερώνοντας το PKK/KCK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Metina, Hakurk, Kandil και Gara στο βόρειο Ιράκ στις 21:00 της 1ης Οκτωβρίου 2023.

Ασταμάτητες προκλήσεις | 47 Τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο
Photo by DVIDS, “The appearance of U.S. Department of Defense (DoD) visual information does not imply or constitute DoD endorsement.”

Συνολικά 20 στόχοι, αποτελούμενοι από σπήλαια, καταφύγια και αποθήκες που χρησιμοποιούσε η Αυτονομιστική Τρομοκρατική Οργάνωση (BTÖ), στους οποίους θεωρήθηκε ότι βρίσκονταν τρομοκράτες, καταστράφηκαν μέσω των αεροπορικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν.

Πολλοί τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν χρησιμοποιώντας τη μέγιστη ποσότητα εγχώριων και εθνικών πυρομαχικών στις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν» αναφέρει μέρος την ανακοίνωσης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα