Η Τουρκία απαιτεί την αποχώρηση του Ισραήλ από την Ράφα

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης
Πηγή φωτογραφίας: Envato elements

Η Τουρκία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι ενήργησε κακόπιστα συνεχίζοντας τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Ράφα της Γάζας, παρά την πρόσφατη συμφωνία της Χαμάς για πρόταση κατάπαυσης του πυρός και απαίτησε το Ισραήλ να πάρει τις δυνάμεις του από το πέρασμα.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Oncu Keceli επέκρινε έντονα τις ενέργειες του Ισραήλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι οι χερσαίες επιθέσεις στη Ράφα έγιναν «εν μέσω μιας τόσο θετικής εξέλιξης προς τον τερματισμό της καταστροφής και της σφαγής στη Γάζα» όπως είπε για την αποδοχή μιας πρότασης κατάπαυσης πυρός από την Χαμάς πριν την επίθεση.

Κάλεσε επειγόντως το Ισραήλ να «αποσυρθεί αμέσως από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα», τονίζοντας την ανάγκη για ταχεία αποκατάσταση του status quo για να αποτραπεί περαιτέρω κλιμάκωση.

Η Τουρκία απαιτεί την αποχώρηση του Ισραήλ από την Ράφα
PHOTO MERKAVA IDF

Σε αντίθεση με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, Ισραηλινοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υπέβαλε η Χαμάς δεν ήταν αυτή που είχε συμφωνηθεί, αλλά μια στρατηγική κίνηση για την παρεμπόδιση των ισραηλινών στρατιωτικών ενεργειών. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε την πρόταση ως σχεδιασμένη για να «σαμποτάρει την είσοδο των δυνάμεών στη Ράφα».

- Advertisement -

Η Τουρκία τους τελευταίους μήνες έχει εκφράσει υπό το πρόσχημα ανθρωπιστικών λόγων ακραία ρητορική εναντίον του Ισραήλ για το Παλαιστινιακό ζήτημα, έχοντας μάλλον ξεχάσει τις άριστες σχέσεις που υπήρχαν πριν το 2010 με το Ισραήλ. Επίσης, φαίνεται να κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου έχοντας επίσης ξεχάσει τα δικά της εγκλήματα με πολύ πρόσφατο παράδειγμα την Συρία.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR