Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Πολωνία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα του NATO – Απάντηση στην Ρωσία από Ντούντα

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να κλιμακώνονται στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, η Πολωνία εξέφρασε την προθυμία της να φιλοξενήσει στο έδαφος της, πυρηνικά όπλα του NATO εάν η συμμαχία αποφασίσει να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες μεταφορές δυνάμεων της Ρωσίας στη Λευκορωσία και στον θύλακα του Καλίνινγκραντ. Η δήλωση του Προέδρου της Πολωνίας, Άντρζεϊ Ντούντα (Andrzej Duda) θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια κομβική αλλαγή στην αμυντική στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή ως αποτέλεσμα και της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Πολωνία στην πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ

Η Πολωνία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα του NATO - Απάντηση στην Ρωσία από Ντούντα
Andrzej Duda, President of Poland PHOTO By NATO

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Fakt, ο Πρόεδρος Andrzej Duda διατύπωσε τη θέση της Πολωνίας σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη των πυρηνικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ εντός των συνόρων της.

«Η στρατιωτικοποίηση του Καλίνινγκραντ από τη Ρωσία και η πρόσφατη μετακίνηση πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία απαιτούν μια ισχυρή απάντηση από το ΝΑΤΟ».

«Εάν οι σύμμαχοί μας αποφασίσουν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα στο έδαφός μας ως μέρος του μοιράσματος πυρηνικών δυνατοτήτων της Συμμαχίας για να ενισχύσουν την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», επιβεβαίωσε ο Ντούντα στη συνέντευξη.

Απάντηση στις Ρωσικές κινήσεις

Η μεταφορά των ρωσικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία και η ενίσχυση της στρατιωτικής υποδομής στον θύλακα του Καλίνινγκραντ θεωρούνται από πολλές χώρες ως επιθετικές κινήσεις που αποσταθεροποιούν την περιοχή. Αυτές οι ενέργειες ωθούν τελευταία το ΝΑΤΟ να εξετάσει το ενδεχόμενο ανάπτυξης πρόσθετων μέσων, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, στα ανατολικά κράτη μέλη του.

Η Λευκορωσία ήδη μέσω του Λουκασένκο έχει λίγο πολύ επιβεβαιώσει ότι τα όπλα αυτά βρίσκονται ήδη στην χώρα και είναι έτοιμα προς χρήση. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν και Δυτικές Υπηρεσίες Πληροφοριών σύμφωνα με πηγές που έχουν πρόσβαση στις εκθέσεις τους.

Η επιστροφή του «Ψυχρού Πολέμου»

Καθώς η Ανατολική Ευρώπη αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση μετά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Πολωνία παραμένει κρίσιμο μέλος του ΝΑΤΟ με ιδιαίτερα αναβαθμισμένη πλέον θέση. Σηματοδοτώντας την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει πυρηνικά όπλα και το τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει, η Πολωνία ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όλες τις απειλές που μπορεί να τεθούν για την επικράτεια της.

Η πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και στις Ανατολικές χώρες του NATO θα είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς θα επαναφέρει σε έναν βαθμό και σε διαφορετικά πλέον σύνορα την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και του NATO επί Ψυχρού Πολέμου.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα