Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Έρχεται η «ώρα της αλήθειας» μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου λέει ο Ισραηλινός Υπουργός Μπένι Γκαντζ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε ομιλία του σήμερα Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Μπένι Γκαντζ (Benny Gantz) τόνισε τον κρίσιμο χαρακτήρα της κατάστασης που αντιμετωπίζει το Ισραήλ σχετικά με τη Χεζμπολάχ. Ο Γκαντς τόνισε ότι πλησιάζει η «ώρα της αλήθειας» και είπε ότι θα υπάρξει προσπάθεια να έχει «λυθεί» το ζήτημα με την απειλή που θέτει η Χεζμπολάχ πριν τον Σεπτέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, μίλησε για τις σοβαρές προκλήσεις που θέτει στο Ισραήλ το βόρειο στρατιωτικό μέτωπο με την πολιτοφυλακή του Λιβάνου, περιγράφοντάς το ως το πιο πιεστικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Αυτό είναι το επιχειρησιακό μέτωπο που θέτει την μεγαλύτερη και πιο επείγουσα πρόκληση, και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Γκαντζ.

Έρχεται η «ώρα της αλήθειας» μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου λέει ο Ισραηλινός Υπουργός Μπένι Γκαντζ
Photo by Benny Gantz

Μιλώντας σε εκτοπισμένους Ισραηλινούς πολίτες που έχουν μετακινηθεί από τα Βόρεια σύνορα του Ισραήλ είπε: “Σας υπόσχομαι—σας βλέπουμε. Αναγνωρίζουμε την τεράστια δυσκολία και το μεγάλο σας κουράγιο. Θα εργαστούμε για να σας φέρουμε σπίτι σας με ασφάλεια, ακόμη και πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.”

Επιπλέον, ο Γκαντζ δεν απέφυγε και να επικρίνει τους συναδέλφους του στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, κατηγορώντας ορισμένους υπουργούς ότι θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας του.

Δεν είναι τυχαίο ότι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά από σφοδρές ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δυνάμεων του IDF και της Χεζμπολάχ που δείχνουν για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα της κατάστασης που εγκυμονεί να προκαλέσει πόλεμο πλήρους κλίμακας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα