Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023

Γκας Μπιλιράκης για F-16: «Ο Ερντογάν μπερδεύει τα όνειρα με την πραγματικότητα»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Γκας (Κωνσταντίνος) Μπιλιράκης μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε ένα καλό μάθημα και μια πολύ ισχυρή απάντηση στον Ερντογάν για τις πρόσφατες δηλώσεις του γύρω απο την πιθανή πώληση αναβαθμισμένων F-16 στην Τουρκία απο τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Γκας Μπιλιράκης δήλωσε:

«Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είχε λάβει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών για την πώληση των F-16. Ίσως μπερδεύει τα όνειρά του με την πραγματικότητα.

Μαζί με εμένα συμμετείχε η πλειοψηφία των συναδέλφων μου, συμπεριλαμβανομένων 59 Ρεπουμπλικανών στον περιορισμό κάθε περαιτέρω πώλησης F-16 στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα πρέπει να μάθει με τον δύσκολο τρόπο ότι το να είναι κακός σύμμαχος και νταής δεν είναι ο τρόπος για να πάρεις αυτό που θέλεις.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε επίσης, «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και την κλιμάκωση και να απαντήσει τις εκκλήσεις μας για αλληλεγγύη και συνεργασία»

Ενδιαφέρουσα δήλωση από τον ηγέτη μιας χώρας που παραβιάζει χρόνια τον εναέριο χώρο ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ και θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά της» κατέληξε στις δηλώσεις του.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμασίες για τα Ελληνικά MQ-9 από το ΓΕΑ (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα