Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο ΓΕΣ η υποστήριξη κινητήρων των NH90

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε την συνάντηση που είχε με την SAFRAN για την συντήρηση των ελικοπτέρων τύπου NH90 που είναι και τα πίο σύγχρονα στρατιωτικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Στρατού αναφέρει:

«Την Πέμπτη 30 Ιουν 22, πραγματοποιήθηκε σε επιτελείς του ΓΕΣ παρουσίαση από εκπροσώπους της εταιρείας SAFRAN HELICOPTER ENGINES, σχετικά με τις δυνατότητες υποστήριξης των κινητήρων RTM322 των Ε/Π ΝΗ90» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Στο ΓΕΣ η υποστήριξη κινητήρων των NH90 - NEMESIS HD
By Ala 48 – Own work, CC BY-SA 4.0,

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα έχουν αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Αεροπορία Στρατού καθώς αν και είχαν παραγγελθεί 20 ελικόπτερα στις 29 Αυγούστου 2003, ακόμα δεν τα έχουμε παραλάβει όλα για σειρά απο λόγους τόσο πολιτικούς όσο και στρατιωτικούς.

Στην πολύπλοκή αυτή ιστορία αυτή προστίθεται και η απόφαση της Νορβηγίας να γυρίσει τα ελικόπτερα τύπου NH90 πίσω και να ζητήσει μάλιστα και πλήρη αποζημίωση.

Ελπίζουμε η Αεροπορία Στρατού να μην χρειαστεί να πάρει μια τέτοια απόφαση και τα ελικόπτερα NH90 να αυξήσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ελληνικού Στρατού.

Διαβάστε ακόμα: Βόρεια Συρία: Τουρκικό κονβόι τεθωρακισμένων εισήλθε στην ‘Αιν Ίσσα (nemesishd.gr)

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα